DRAMA U VOZU U FRANCUSKOJ: Muškarac pretio da će dići u vazduh kompoziciju sa putnicima!

Autor:

Svet

03.02.2023

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac koji je pretio eksplozijom u vozu na liniji Kilmar - Pariz u Francuskoj odmah je uhapšen.

DRAMA U VOZU U FRANCUSKOJ: Muškarac pretio da će dići u vazduh kompoziciju sa putnicima!

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija

Strah kakav se doživljava jednom u životu osetili su u četvrtak ujutro putnici superbrzog voza TŽV koji je saobraćao na relaciji Kolmar – Pariz, kada je neidentifikovani muškarac, usred voza u pokretu, u više navrata zapretio da će se dići u vazduh.

U Francuskoj i dalje traje opasnost od mogućeg terorističkog napada, i svaki ovakav slučaj shvata se veoma ozbiljno.

Bilo je 7.45 ujutro, kada je došlo do ogromne napetosti u vozu. Dok je strah putnika bio na vrhuncu, odmah je, hladnokrvno, reagovao policajac koji se, u civilu, nalazio u kompoziciji i uspeo da osujeti muškarca koji je pretio da će aktivirati eksploziv. Policajac u tom trenutku nije bio na dužnosti, već je koristio pravo da putuje s oružjem u okviru projekta "putovati-štititi", koji francuske vlasti koriste da bi se građani i na ovaj način zaštitili od moguće terorističke opasnosti. To je, eto, urodilo plodom.

Sistem "putovati – štititi" se i do sada pokazao uspešnim. Pre mesec dana, napadača koji je nožem ubo više ljudi na Severnoj železničkoj stanici u Parizu, neutralisali su upravo policajci koji se u tom trenutku nisu nalazili na poslu.

Muškarac koji je u četvrtak pretio eksplozijom u vozu odmah je uhapšen. Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen je čestitao policajcu na brzoj i pravovremenoj reakciji. Voz je morao da se neplanirano zaustavi u seoskoj stanici u oblasti Loren, da bi uhapšenog predali žandarmima. Na kraju se ispostavilo da je reč o psihički labilnoj osobi, koja pri sebi nije imala eksploziv. Sve se završilo kašnjenjem voza.

Ali, do sada je bilo i mnogo težih situacija. Svima je u sećanju pokušaj terorističkog napada u superbrzom vozu “Talis” koji je saobraćao između Amsterdama i Pariza u avgustu 2015. godine, kada su islamskog teroristu naoružanog kalašnjikovom u poslednji čas savladali putnici i američki vojnici u civilu koji su se u tom trenutku nalazili na godišnjem odmoru. Napadač je kasnije osuđen na doživotnu robiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading