ODNOS BEZ KONDOMA MOŽE BITI SILOVANJE: Sud u Nemačkoj doneo odluku - jedan slučaj sve promenio

Autor:

Svet

02.02.2023

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviši nemački građanski i krivični sud objavio je da se uklanjanje kondoma tokom seksualnog odnosa bez pristanka druge osobe sada može smatrati seksualnim uznemiravanjem, rekao je portparol suda.

ODNOS BEZ KONDOMA MOŽE BITI SILOVANJE: Sud u Nemačkoj doneo odluku - jedan slučaj sve promenio

Foto: pexels.com

Nedavna presuda, iako je poništena zbog manje formalne greške, prvi je put da se Savezni sud pravde (BGH) bavi predmetom takvog seksualnog prestupa.

Čovek se pretvarao da koristi kondom

Odluka suda zasnovana je na razmatranju slučaja koji je ranije razmatrao regionalni sud u Dizeldorfu u severozapadnoj Nemačkoj, a koji se ticao seksualnog odnosa između žene i IT stručnjaka.

Čovek je izvadio kondom iz paketa u svojoj spavaćoj sobi i pretvarao se da ga stavlja. Žena, koja se okrenula, nije videla da on uopšte nije stavio zaštitu.

Ona je na suđenju rekla da se nikada neće upuštati u nezaštićeni seksualni odnos, pa je sud utvrdio da je bilo seksualnog odnosa bez pristanka. Savezni sud pravde je presudio da je regionalni sud u pravu kada je slučaj tretirao kao seksualno uznemiravanje.

To što je žena imala nezaštićeni oralni seks sa muškarcem neposredno pre toga bilo je irelevantno za slučaj, saopštio je sud.

"Mogao je biti osuđen čak i za silovanje"

Portparol je dodao da je regionalni sud mogao osuditi muškarca čak i za silovanje, a ne za seksualni napad. Regionalni sud u Dizeldorfu osudio je serijskog korisnika aplikacija za upoznavanje na tri godine zatvora.

Međutim, presuda je poništena iz procesnih razloga, jer mu okružni sud nije blagovremeno poslao obaveštenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading