BROJ MRTVIH U PAKISTANU RASTE: U eksploziji džamije poginulo 90 ljudi!

Autor:

Svet

31.01.2023

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled eksplozije urušen je deo džamije i krov zgrade.

BROJ MRTVIH U PAKISTANU RASTE: U eksploziji džamije poginulo 90 ljudi!

Foto: Ap photo

Broj poginulih u terorističkom napadu na džamiju u severozapadnom pakistanskom gradu Pešavaru porastao je na 90, javio je Radio Pakistan, a prenosi RIA Novosti.

Eksplozija u džamiji dogodila se u ponedeljak oko 13.40 po lokalnom vremenu tokom molitve. Prema rečima očevidaca, u džamiji je bilo više od 100 ljudi.

Napad je izvršio bombaš samoubica. Usled eksplozije urušen je deo džamije i krov zgrade.

- Broj mrtvih u eksploziji u Pešavaru porastao je na 90, operacija spasavanja se nastavlja, a ruševine džamije se raščišćavaju - saopštila je radio stanica.

Prema navodima policije, koju citira Radio Pakistan, više od 200 osoba prebačeno je u bolnicu, od kojih je oko 100 ljudi na medicinskoj nezi, ostali su otpušteni.

Izveštava se da je teroristička grupa Tehreek-e-Taliban Pakistan* preuzela odgovornost za eksploziju. Kasnije je grupa negirala umiješanost u eksploziju, rekavši da njihova pravila zabranjuju napade na džamije i javna mesta.

Međutim, prema izvorima lista, iza eksplozije bi mogle da stoje neke lokalne jedinice terorističke organizacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading