OPTUŽIO DIREKTORKU GUGLA ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE: Dobio momentalni otkaz - na žurci pijana htela da ga ispipa

Autor:

Svet

30.01.2023

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tifani Miler, direktorka Gugla je na korporativnoj proslavi pokušala da zavede Rajana Olohana, nakon čega se on obratio ljudskim resursima.

OPTUŽIO DIREKTORKU GUGLA ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE: Dobio momentalni otkaz - na žurci pijana htela da ga ispipa

Foto: Tanjug/AP, Instagram/Printscreen/ryanolohan

Rajan Olohan (48) optužuje Gugl da ga je otpustio nakon što ga je jedna od njegovih najviših rukovodilaca, Tifani Miler pokušala da ga zavede i pokušala da mu "ispipa trbušnjake" u restoranu Čelsija u decembru 2019. kada mu je rekla da zna da mu se sviđaju azijske žene –  navodi se federalnoj tužbi podnetoj na Menhetnu. 

Miler, direktorka Guglovih programskih medija pohvalila je Olohanovu građu i rekla mu da njenom braku nedostaje "začina“, navodi se u sudskim dokumentima.

Navodni susret odigrao se tokom kompanijskog okupljanja u restoranu "Fig & Olive" ubrzo nakon što je Olohan unapređen u generalnog direktora za hranu, piće i restorane i pridružio se novom menadžerskom timu u kome je bila i direktorka Miler u Guglove kancelarije na Menhetnu, prema na tužbu. 

Dok je Olohan, oženjeni otac sedmoro dece, rekao da mu je u početku bilo neprijatno da govori o incidentu jer su mnoge njegove kolege bile pijane, njegovi kolege su kasnije to ponašanje pripisali "Tifani je Tifani, ona je takva“, kažu sudski papiri.

Olohan je rekao da je prijavio problem Guglovom odeljenju za ljudske resurse sledeće nedelje, ali od žalbe nikada ništa nije došlo. Predstavnik ljudskih resursa je "otvoreno priznao... da ako je žalba bila ’obrnuta’ – žena koja optužuje belca za uznemiravanje – žalba bi svakako bila eskalirana“, navodi se u tužbi.

Olohan tvrdi da je Miler počeo da mu se osveti nakon što je podneo žalbu kritikujući ga i prijavivši ga ljudskim resursima zbog "mikroagresije“, iako se u žalbi ne precizira za šta ga je Miler optužio. Odmazda se navodno nastavila na događaju koji je organizovao Gugl u decembru 2021. u kojem je direktorka Miler pijano ponižavala Olohana pred svojim kolegama. Ogorčenost je bila tolika da su ga kolege ohrabrile da je tuži.

Miler se kasnije izvinila i "iako je Gugl bio svestan da je Milerovo kontinuirano uznemiravanje Olohan proisteklo iz njegovog odbijanja njenih seksualnih pokušaja, ponovo nije preduzeo ništa“, tvrdi se u tužbi.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading