PENS PREUZEO ODGOVORNOST! "Poverljivi dokumenti nisu smeli da mi budu u kući"!

Autor:

Svet

28.01.2023

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Pens je rekao da nije znao da se dokumenti nalaze u njegovoj rezidenciji, ali njegov nedostatak znanja nije izgovor.

PENS PREUZEO ODGOVORNOST! "Poverljivi dokumenti nisu smeli da mi budu u kući"!

Foto: Tanjug/AP

Bivši potpredsednik SAD Majk Pens rekao je da preuzima "punu odgovornost" nakon što su poverljivi dokumenti pronađeni u njegovoj kući u Indijani.

U svom prvom javnom obraćanju od otkrića dokumenata, Pens je rekao da nije znao da se dokumenti nalaze u njegovoj rezidenciji, ali njegov nedostatak znanja nije izgovor.

- Dozvolite mi da budem jasan: ti poverljivi dokumenti nisu smeli da budu u mojoj kući -  rekao je Pens na Međunarodnom univerzitetu Floride, gde je govorio o ekonomiji i promovisao svoju novu knjigu.

Pens je rekao da je odlučio da izvrši pretres svoje kuće "iz opreza" nakon što je tim Džoa Bajdena Bajdena nedavno otkrio da su dokumenti pronađeni u njegovoj bivšoj kancelariji i u njegovoj kući u Delaveru.

Dokumenti s poverljivim oznakama otkriveni su prošle nedelje u kući bivšeg potpredsednika Majka Pensa u Indijani, saopštio je ranije ove nedelje njegov advokat, preneo je AP.

On je istakao da se radi o malom broju dokumenata sa poverljivim oznakama koji su nehotice spakovani u kutiju i prevezeni u privatnu kuću bivšeg potpredsednika na isteku prošle administracije.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading