MUMIFICIRANO ŽENSKO TELO PRONAĐENO U STANU: Pored nje ostavljena UZNEMIRUJUĆA poruka (FOTO)

Autor:

Svet

27.01.2023

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smatra se da je umrla u novembru 2017. godine.

MUMIFICIRANO ŽENSKO TELO PRONAĐENO U STANU: Pored nje ostavljena UZNEMIRUJUĆA poruka (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Telo mentalno bolesne žena otkriveno je u mumificiranom stanju u Sariju, u Britaniji, a policija pretpostavlja da je preminula pre tri godine, navodi BBC.

Lauru Vinham su socijalne službe napustile i ostavile da umre pre nego što je njeno telo u mumificiranom stanju pronašao njen brat u maju 2021, tvrde oni.

Smatra se da je umrla u novembru 2017. godine. Savet Sarija je rekao da je to "zaista tragičan slučaj".

Laura, koja je bolovala od šizofrenije, živela je u socijalnom smeštaju u Vokingu, u Sariju, otuđena od svoje porodice.

Nakon što su posetili Lauru u oktobru 2017. godine, verovatno poslednji put kada ju je neko video živu, policajci Sarija prijavili su Savetu okruga Sarija da je bila "u zamenarenom stanju, imala je malo hrane i izgledala je kao da nije znala kako može da se obrati za pomoć".

Ubrzo nakon ove posete, oznake na kalendaru ove žene su prestale. Jedan od poslednjih zapisa je glasio: "Treba mi pomoć."

Njena sestra Niki rekla je da porodica nije mogla da održi kontakt sa njom nakon što je godinama šizofrenije poverovala da će joj nauditi, piše BBC.

Ona je rekla, uprkos "znacima upozorenja" o njenom pogoršanju mentalnog zdravlja, "izgleda da su svi zatvorili oči".

- Svi koji su bili u kontaktu sa Laurom i koji su imali dužnost prema njoj u nekoj fazi jednostavno su digli ruke od nje i zaboravili je. Bila je napuštena i ostavljena da umre. Prosto mi se srce sepa kada pomislim kako je živela poslednjih nekoliko godina, nesposobna da zatraži pomoć, a da niko nije bio tu za nju - rekla je ona.

Policija Sarija saopštila je da je nakon što je 24. maja 2021. dobila izveštaj o situaciji na adresi u Vokingu, posetila imanje i pronašla telo žene u 30-im godinama.

Policajci su bili zadovoljni što nije bilo umešanosti treće strane u smrt nakon što je istraga završena.

Izveštaj je takođe prosleđen mrtvozorniku.

- Policajci su prethodno bili na adresi u oktobru 2017. godine. Nisu identifikovani nikakvi prekršaji i izveštaj je završen i podeljen socijalnoj zaštiti za odrasle osobe - saopštio je portparol policije.

Portparol okruga Sarija rekao je da je to "zaista tragičan" i složen slučaj i da treba razmotriti "svaki aspekt".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading