VOJSKA SPREMA PUČ PROTIV PUTINA! Dramatične tvrdnje nekadašnjeg bliskog saradnika ruskog lidera: SAN KREMLJA SE NEĆE OSTVARITI!

Autor:

Svet

27.01.2023

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija na frontu u Ukrajini vodi ka vojnom udaru u Moskvi.

VOJSKA SPREMA PUČ PROTIV PUTINA! Dramatične tvrdnje nekadašnjeg bliskog saradnika ruskog lidera: SAN KREMLJA SE NEĆE OSTVARITI!

Foto: Tanjug/AP

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin svojom retorikom potpuno je diskreditovao režim u očima pripadnika vojske, tvrdi Abas Galjamov

Situacija na frontu u Ukrajini vodi ka vojnom udaru u Moskvi, tvrdi Abas Galjamov, nekadašnji pisac govora ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. On kaže da su uslovi za puč u Kremlju praktično već stvoreni.

- Što rat duže traje, jasnije je koliko je on besmislen. San ruskog državnog vrha o rušenju kijevskog režima se neće ostvariti, a utešna nagrada u vidu novih ruskih teritorija nikoga nije impresionirala - preneo je Galjamove reči ruski opozicioni list "Možem objasnit" .

Prema rečima Galjamova, ono što najviše smeta ruskom vojnom vrhu je ponašanje šefa militarističke organizacije Vagner, Jevgenija Prigožina. 

Republika

Foto: Tanjug/AP, YouTube/Printscreen

Jevgenij Prigožin

 

- Nesloga raste i u vojsci. Šef Vagnera Jevgenij Prigožin svojom retorikom potpuno je diskreditovao režim u očima pripadnika vojske, a bes na vlasti koje dozvoljavaju kriminalcu da radi šta hoće, postaje sve jači. Putinov imidž likavog mačo tipa se takođe raspao. Kako se u zemlji i vojsci gomilaju problemi koje vlasti nisu u stanju da reše, Putin se u očima ljudi sve više transformiše iz velikog stratega u običnog diktatora - rekao je on.

Peskov: Ključ za kraj rata u Bajdenovim rukama

Dmitrij Peskov, portparol Krmelja poručio je juče da američki predsednik Džo Biden ima ključ za završetak sukoba u Ukrajini, ali da za sada nije voljan da ga upotrebi.
- Ključ kijevskog režima uglavnom je u rukama Vašingtona. Sada vidimo da trenutni predsednik Bele kuće ne želi koristiti ovaj ključ, naprotiv, on bira put daljeg upumpavanja oružja u Ukrajinu.

Ipak, i Galjamov priznaje da ono što nedostaje vojsci da izvrši puč je organizacija.

- Mora se shvatiti da ogromna većina komandanata u vojsci autoritarne nacije nisu verne pristalice vlasti, već oportunisti, ali kada pobuna počne dosadašnja lojalnost će nestati. Vojni komandanti će se boriti za onoga za koga se bude verovalo. Ako pritužbe protiv vlasti budu izgledale ubedljivije komandantu, onda će najverovatnije odlučiti da se neće suprotstaviti talasu javnog gneva. A ako je to slučaj, nema razloga da se ne pridruže - tvrdi Galjamov.

Ponovo gađana nuklearka u Zaporožju

Rafael Grosi, predsednik agencije UN za nuklearnu energiju (IAEA) rekao je da su u četvrtak zabeležene snažne eksplozije u blizini najveće nuklearke na svetu, a zatim još jednom pozvao da se oko elektrane napravi sigurna zona. Savetnik šefa Rosatoma Renat Karča je demantovao Grosija u rekao da su njegove tvrdnje neproverene i zasnovane na glasinama.

Na drugoj strani iz Ukrajine se sve češće plasiraju vesti o predaji ruskih vojnika na frontu.

Predstavnik ukrajinske organizacije "Želim da živim" rekao je za Gardijan pre dva dana da se ukupno 6.543 ruskih vojnika predalo u periodu od oko četiri meseca.

- Prilikom oslobađanja Hersona, imali smo pozive od Rusa i rekli su nam: "Samo nam spasavajte duše jer smo se zaglavili negde u blatu. Bataljon nam je skroz razbijen, ostalo nam je 10 vojnika, izvucite nas iz ove gužve - citirali su Britanci reči Vitalija Matvijenka, portparola Odeljenja za ratne zarobljenike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading