SKANDAL NA ŠPANSKOM DVORU: Iranski ambasador ponizio kraljicu Leticiju

Autor:

Svet

26.01.2023

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilikom prijema stranih diplomata u Kraljevskoj palati u Madridu izaslanik Islamske republike Hasan Gašgavi nije se rukovao sa suprugom španskog kralja Felipea VI, iako su svi ostali gosti to učinili.

SKANDAL NA ŠPANSKOM DVORU: Iranski ambasador ponizio kraljicu Leticiju

Foto: twitter.com/El Mundo‏

Iranski ambasador napravio skandal sa španskom kraljicom Leticijom

Foto: Tanjug/AP

 

Gašgavi je prišao kralju i kraljici Leticiji, ali je ruku pružio samo španskom suverenu, da bi potom samo prošao pored njegove žene, što su svetski mediji preneli kao namerno ponižavanje. Po izrazu lica Leticije vidi se da je pobesnela zbog toga, ali ni ona sama nije ispružila ruku ka iranskom ambasadoru.

Foto: https://www.profimedia.rs/

Hasan Gašgavi

Dejli ekspres navodi da za taj njen potez postoji objašnjenje. Džudi Džejms, kojeg sajt ovog britanskog lista predstavlja kao stručnjaka za govor tela, tvrdi da se u ovom slučaju radilo o pridržavanju iranskim društvenim normama.

U tamošnjoj kulturi nije baš uobičajeno da se muškarci i žene rukuju, osim ako žena prva ne pruži ruku, a muškarac bude voljan da uzvrati taj gest.

- Deluje da je žena ta koja započinje rukovanje, nakon čega muškarac odlučuje da joj pruži ruku ili ne. To znači da bi najbezbednija opcija za izbegavanje toga da ženina ruka bude odbijena moglo da bude ono što je kraljica Leticija uradila time što je držala ruku uz telo - objasnila je Džejmsova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading