POLICAJAC PRETUKAO MLADIĆA ZBOG FOTOGRAFISANJA?! Zbog jačine udarca AMPUTIRAN MU JE TESTIS! (VIDEO)

Autor:

Svet

24.01.2023

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska policija i druge agencije za sprovođenje zakona već neko vreme su preplavljene pritužbama na prekomernu upotrebu sile.

POLICAJAC PRETUKAO MLADIĆA ZBOG FOTOGRAFISANJA?! Zbog jačine udarca AMPUTIRAN MU JE TESTIS! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nakon masovnih protesta protiv penzione reforme, francuska policija se suočava sa teškim optužbama da su primenjivali prekomernu silu.

Naime, dvadesetšestogodišnji muškarac, za kojeg francuski mediji kažu da je inženjer, rekao je da ga je policajac oborio na zemlju dok je fotografisao tokom sukoba demonstranata i policije. Na njega je nasrnuo drugi policajac i udario ga pendrekom u prepone.

Slike i snimci sa protesta u četvrtak koji kruže internetom pokazuju kako policajac udara mladića o tlo između njegovih nogu i potom odlazi.

 

 

Mladićev advokat Lusi Simons rekla je da mu je nakon nasilničkog ponašanja policajca morao da bude amputiran testis i da ona podnosi tužbu u ime svog klijenta zbog „namernog nasilja koje je dovelo do sakaćenja od strane osobe iz javne vlasti“.

- Bio je to toliko jak udarac da su morali da mu amputiraju testis - rekla je ona i dodala da je povređeni inženjer i dalje u bolnici.

- Ovo nije slučaj samoodbrane ili nužde. Dokaz su slike koje imamo i činjenica da on tada nije uhapšen - dodala je ona.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je 80.000 ljudi marširalo Parizom u četvrtak u sklopu protesta širom zemlje protiv plana predsednika Emanuela Makrona da podigne starosnu granicu za penzionisanje sa 62 na 64 godine, piše hrvatski Indeks.

Šef pariske policije Loran Nunjez naredio je istragu tačnih okolnosti incidenta, pošto je rastao bes zbog prekomerne sile francuske policije, na šta su se građani žalili godinama.

Francuska policija i druge agencije za sprovođenje zakona već neko vreme su preplavljene pritužbama na prekomernu upotrebu sile. Policijski sindikati tvrde da su njihovi članovi često i sami žrtve nasilja na javnim skupovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading