Grčka sprečila ulazak 260.000 migranata: U 2022. godini uhapšeno 1.500 TRGOVACA LJUDIMA!

Autor:

Svet

21.01.2023

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takis Teodorikakos je razgovarao sa ambasadorima zemalja EU, kao i Švajcarske i Velike Britanije i zajedno su posetili granični zid na severoistoku Grčke.

Grčka sprečila ulazak 260.000 migranata: U 2022. godini uhapšeno 1.500 TRGOVACA LJUDIMA!

Foto: Tanjug/AP

Grčka je tokom prošle godine sprečila ilegalan ulazak oko 260.000 migranata i uhapsila 1.500 trgovaca ljudima, izjavio je danas grčki ministar za zaštitu građana Takis ​​Teodorikakos.

Teodorikakos je razgovarao sa ambasadorima zemalja EU, kao i Švajcarske i Velike Britanije i zajedno su posetili granični zid na severoistoku Grčke.

Teodorikakos je podsetio 28 ambasadora da je granica Grčke ujedno i spoljna granica EU, napominjući da je zbog toga Atini potrebna podrška Unije i da mora postojati bliska saradnja i pravična podela dužnosti kada su u pitanju ilegalne migracije, preneo je AP.

Agencija EU za zaštitu granica (Fronteks) dodeliće još 400 graničnih stražara u Grčkoj, od kojih 250 u februaru, postojećim snagama od 1.800 pripadnika, rekao je Teodorikakos.

Grčki čelični zid visine pet metara na granici sa Turskom na istoku preko reke Evros proteže se na više od 27 kilometara. Grčka trenutno proširuje zid, dodajući deo od 35 kilometara sa krajnjim ciljem da ga proširi da bi pokrio veći deo granice od 192 kilometra, navodi AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading