PUTIN STREPI OD NAPADA NA MOSKVU - ŠTITI SVOJ "AVION SUDNJEG DANA": Sistemi PVO raspoređeni po ruskoj prestonici!

Autor:

Svet

19.01.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baterije "S-400 trijumf" uočene kod univerziteta i u gradskom parku nakon ruskog raketnog napada na stambenu zgradu u ukrajinskom gradu Dnjepru, u kojem je stradalo 44 ljudi.

PUTIN STREPI OD NAPADA NA MOSKVU - ŠTITI SVOJ "AVION SUDNJEG DANA": Sistemi PVO raspoređeni po ruskoj prestonici!

Foto: Tanjug/AP/www.profimedia.com

Baterije sistema protivvazdušne odbrane "S-400 trijumf" postavljene su kod univerziteta u Moskvi i u gradskom parku, što ukazuje da ruski predsednik

Vladimir Putin strepi od ukrajinske odmazde za ruski raketni napad na stambenu zgradu u gradu Dnjepru na jugoistoku Ukrajine, u kojem je stradalo 44 ljudi.

Republika

Foto: www.profimedia.com

 

Šef Kremlja je preduzeo mere predostrožnosti pošto je ukrajinska vojska, koja redovno raketira ruski grad Belgorod na samoj granici, tokom prošlog meseca uspela da borbenim dronovima prodre duboko u protivničku teritoriju i pogodi vazduhoplovnu bazu Engels-2 u blizini Saratova, pri čemu su oštećena dva strateška bombardera tu-95, a eksplozija je zabeležena i vojnoj bazi Djagilevo kod grada Rjazan.

Ukrajinci do sada nisu uspeli da ugroze Moskvu, ali Putin možda ima informacije da se tako nešto sprema.

Mediji prenose ocene analitičara da su lanseri PVO raketa postavljeni tako da štite vazduhoplovnu bazu Čkalovski, na kojoj se nalazi Putinov "avion sudnjeg dana".

Republika

Foto: www.profimedia.com

 

Ova letelica, poznata i kao "leteći Kremlj", jeste avion iljušin il-80, koji ruskom predsedniku treba da posluži kao komandni centar u slučaju nuklearnog rata i potrebe da hitno napusti prestonicu i iz vazduha komanduje vojskom.

Putin: Pobeda Rusije u Ukrajini neizbežna

Putin je juče tokom razgovora s radnicima fabrike oružja u Sankt Peterburgu rekao da je pobeda Rusije u Ukrajini neizbežna.

- Ruska odbrambena industrija godišnje proizvede onoliko raketa za PVO koliko i svi ostali proizvođači u svetu - naveo je on.

Republika

Foto: www.profimedia.com

 

Kasnije je na sastanku s veteranima i preživelima tokom opsade Lenjingrada tokom

Drugog svetskog rata Putin ocenio da neprijateljstvo u Donbasu traje od 2014. i da "specijalna vojna operacija ima za cilj da to spreči".

Stoltenberg: Ključni trenutak rata, Kijevu treba značajno više oružja

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO, rekao je juče na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu da je Ukrajini potrebno značajno povećanje naoružanja u ključnom trenutku rata i dodao da je takva podrška jedini put ka mirnom rešenju u pregovorima s Rusijom.

- Predsednik Putin nije pokazao nikakve znake da se priprema za mir i zato mora da shvati da ne može da pobedi na bojnom polju - rekao je Stoltenberg Rojtersu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading