NISMO VIŠE ZAVISNI OD RUSKIH ENERGENATA! Lindner u Davosu: Ovo je primer ogromnih promena u nemačkoj politici!

Autor:

Svet

19.01.2023

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je istakao da je Nemačka u potpunosti diverzifikovala svoju energetsku infrastrukturu od početka ruske invazije na Ukrajinu prošlog februara.

NISMO VIŠE ZAVISNI OD RUSKIH ENERGENATA! Lindner u Davosu: Ovo je primer ogromnih promena u nemačkoj politici!

Foto: Tanjug/AP

Nemačka više nije zavisna od uvoza energenata iz Rusije, potvrdio je za BBC nemački ministar finansija Kristijan Lindner. On tvrdi da je njegova zemlja u potpunosti diverzifikovala svoju energetsku infrastrukturu od početka ruske invazije na Ukrajinu prošlog februara.

- Da, naravno da Nemačka i dalje zavisi od uvoza energenata, ali danas ne od uvoza iz Rusije, već od globalnog tržišta - rekao je Lindner, napominjući da su pronašli nove izvore snabdevanja energentima. Nemačka je otprilike polovinu svog gasa uvozila iz Rusije.

Primer promena u nemačkoj politici

Lindner je na Svetskom ekonomskom forumu (VEF) u Davosu ukazao na brzinu kojom je izgrađen novi terminal za tečni prirodni gas u Nemačkoj, za rekordnih osam meseci. Ističe da planiraju dodatna ulaganja u infrastrukturu.

- Ovo je samo jedan primer ogromne promene u nemačkoj politici - rekao je on i dodao:

- Shvatili smo da moramo da povećamo svoju konkurentnost posle ere kancelarke Merkel. Ta era je bila fokusirana na prednosti prošlosti, a sada razvijamo snage budućnosti.-

On je optimista u pogledu podataka koji ukazuju na to da je inflacija u Nemačkoj dostigla vrhunac prošle godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading