PUTIN NIJE POKAZAO NIKAKVE ZNAKE DA SE PRIPREMA ZA MIR: Stoltenberg NIKAD OŠTRIJI, poslao jasnu poruku iz Davosa

Autor:

Svet

18.01.2023

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da je Ukrajini potrebno značajno povećanje naoružanja u ključnom trenutku rata i dodao da je takva podrška jedini put ka mirnom rešenju u pregovorima sa Rusijom.

PUTIN NIJE POKAZAO NIKAKVE ZNAKE DA SE PRIPREMA ZA MIR: Stoltenberg NIKAD OŠTRIJI, poslao jasnu poruku iz Davosa

Foto: Tanjug/AP

Iz kancelarije Stoltenberga stigla jeziva pretnja Putinu

- Predsednik Putin nije pokazao nikakve znake da se priprema za mir i zato mora da shvati da ne može da pobedi na bojnom polju - rekao je Stoltenberg Rojtersu u intervjuu koji je dao na marginama Svetskog ekonomskog foruma u ​​Davosu, prenosi Tanjug.

Dodao je da je sada ključni momenat u ratu i da postoji potreba za značajnim povećanjem podrške Ukrajini.

- Ako želimo da mirno rešenje bude dogovoreno sutra, danas moramo da obezbedimo više oružja - poručio je Stoltenberg.

Očekuje se da će fokus sastanka u bazi Ramštajn biti da li će Nemačka pristati da pošalje svoje borbene tenkove Leopard u Ukrajinu, ili će barem odobriti transfer iz savezničkih zemalja.

Stoltenberg je na to odgovorio da se konsultacije nastavljaju i pozdravio odluku Britanaca da pošalju svoje Čelendžer tenkove u Kijev, prenosi Rojters.

Ove nedelje je Britanija poslala 14 Čelendžer tenkova Ukrajini i na taj način povećala pritisak na Berlin da pošalje Leopard tenkove jer se Kijev nada da će ti tenkovi obezbedili veću pokretljivost i zaštitu za probijanje ruskih linija na jugu zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading