BIVŠI POSLANIK EP PRIZNAO KRIVICU I PRISTAO NA NAGODBU: Panceri otkriva još imena - afera Katargejt trese Evropu

Autor:

Svet

18.01.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Panceri je takođe pristao da otkrije ko je učestvovao u korupciji.

BIVŠI POSLANIK EP PRIZNAO KRIVICU I PRISTAO NA NAGODBU: Panceri otkriva još imena - afera Katargejt trese Evropu

Foto: Tanjug/AP

Bivši poslanik Evropskog parlamenta Pjer Antonio Panceri pristao na saradnju s belgijskim vlastima u vezi sa optužbama za trgovinu uticajem u EP, u zamenu za smanjenje kazne, saopštilo je belgijsko tužilaštvo.

Panceri će preneti istražiteljima ključne detalje aktuelne istrage o tome da li su strane zemlje, uključujući Katar, ilegalno uticale na rad Evropskog parlamenta.

On je obećao da će predati informacije o finansijskim dogovorima, umešanim državama, o tome ko je imao korist i ko je bio umešan, prenosi Politico.

Panceri je takođe pristao da otkrije ko je učestvovao u korupciji.

Bivši evroposlanik, socijaldemokrata Pjer-Antonio Panceri, priveden je sredinom decembra prošle godine, zajedno sa jednom od potpredsednica Evropskog parlamenta, Grkinjom Evom Kaili, novoizabranim generalnim sekretarom Međunarodne konfederacije sindikata (IGB) Lukom Visentinijem, kao i direktorom jedne nevladine organizacije i asistentom Evropskog parlamenta, u okviru istrage o pranju novca i korupciji u EP.

Belgijski tužioci su zaplenili pre mesec dana oko 1,5 miliona evra tokom istrage povodom optužbi da su neki od članova Evropskog parlamenta primali mito od Katara.

Oni se sumnjiče da su primali novac i poklone kako bi uticali na odluke Evropskog parlamenta u korist Katara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading