NEVINO DETE ŠEF KOZA NOSTRE MUČIO 800 DANA PA RASTOPIO U KISELINI: Jezivi detalji ubistva mališana

Autor:

Svet

17.01.2023

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denaro je optužen da je jedini ili zajednički odgovoran za brojna ubistva 1990-ih. Možda najgori zločin je bio je ubistvo 12-godišnjeg dečaka.

NEVINO DETE ŠEF KOZA NOSTRE MUČIO 800 DANA PA RASTOPIO U KISELINI: Jezivi detalji ubistva mališana

Foto: Printscreen

Najtraženiji mafijaški bos, koji se smatra šefom sicilijanske Koza nostre Mateo Mesina Denaro (60) uhapšen je juče nakon što se nalazio u bekstvu 30 godina. 

Među mnogim zločinima koje je počinio, a smatra se da je ubio više od 50 ljudi, mafijaškom bosu se pripisuje i to da je 1993. godine pomogao u organizovanju otmice 12-godišnjeg dečaka Đuzepea Di Matea, u pokušaju da odvrati njegovog oca Santina di Matea od svedočenja protiv mafije, kažu tužioci.

Naime, Denaro je iz osvete prema njegovom ocu (koji je navodno imao neke dokaze protiv njega) oteo dečaka, mučio ga, dve godine držao u zarobljeništvu i na kraju ga je surovo ubio.

NAMAMILI GA OBUČENI U POLICAJCE

Dečak je kidnapovan 14. novembra kada mu je prišla grupa mafijaša, obučeni kao policajci. Đuzepeu su rekli da će ga odvesti kod oca, koji je tada bio na zaštićenoj lokaciji. Plan je bio da preko njega dođu do njegovog oca.

Foto: Tanjug/AP

Hapšenje Đuzepea

Đuzepe je bio pod torturom duže od dve godine, a Santiniju su slali fotografije mučenja sina. "Rešite se šteneta", rečeno je nakon što je Đuzepe izržao mučenje.

- Vrištao je i dozivao oca. Onda smo ga vezali kao životinju i ostavili ga. Plakao je, a onda smo se vratili, jer je ostalo malo ljudskosti u nama. Dete je bilo prestravljeno. Rekao nam je da mora da ide u toalet, ali to nije bilo istina. Bio je samo uplašen. Rekli smo mu da ćemo ga ponovo videti sutra, ali ga više nismo videli - rekao je jedan od pokajnika, koji je na sudu zatražio oproštaj za stravičan zločin, piše Informer.

Potom su zadavili dečaka, a njegovo telo otopili u kiselini kako bi uništili dokaze i onemogućili porodici da organizuje sahranu.

Bio je to zločin koji je zaprepastio Italiju, a gotovo 30 godina posle Đuzepeov brat Nikola kaže da nakon hapšenja u Palermu oseća nešto između radosti i bola.

Foto: Tanjug/AP

Mateo Mesina Denaro

Pročitao sam negde da je Denaro teško bolestan. I upravo zbog toga nadam se da će još dugo živeti i patiti što je duže moguće. Da pati kao što je patio moj brat. Nedužno dete. Moja porodica, nakon što je primila vest o hapšenju, osećala je nešto između radosti i bola. Nažalost, ovo što se dogodilo u ponedeljak otvorilo je naše stare rane. U svakom slučaju, zahvaljujemo svima koji su sudelovali u hvatanju Denara, a sada želimo da saznamo istinu. Želimo saznati kako je moguće da smo 30 godina čekali na njegovo hapšenje - rekao je Nikola di Mateo, preneo je "Jutarnji list".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading