HAOS U UKRAJINI! SAVETNIK ZELENSKOG PODNEO OSTAVNU: Izazavao buru svojom izjavom o napadu na Dnjepar - ni izvinjenje nije vredelo!

Autor:

Svet

17.01.2023

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava Oleksija Arestoviča o napadu na Dnjepar u velikom delu ukrajinske javnosti izazvala bes, užas i ogorčenje.

HAOS U UKRAJINI! SAVETNIK ZELENSKOG PODNEO OSTAVNU: Izazavao buru svojom izjavom o napadu na Dnjepar - ni izvinjenje nije vredelo!

Foto: Wikipedia/President.gov.ua

Oleksej Arestovič i Vladimir Zelenski

Oleksij Arestovič, savetnik ukrajinskog predsednika, jutros je predao svoju ostavku Vladimiru Zelenskom.

Da podsetimo, Arestovič je svojom izjavom izazvao buru nakon napada na Dnjepar. On je i ranije bio poznat kao osoba koja je sklona kontroverznim izjavama u kojima se direktno ili indirektno sukobljava sa zapovednicima Oružanih snaga Ukrajine, lokalnim političarima itd.

Ovoga puta je buru izazvao svojim obraćanjem u kojem je izjavio da je raketu iznad grada oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana te da se projektil zbog toga nekontrolisano srušio.

Malo je reći da je takva izjava u velikom delu ukrajinske javnosti izazvala bes, užas i ogorčenje, prenosi Blic.

Posebno je zanimljiv argument na kojem je Arestovič izgradio svoju verziju događaja:

- Moj prijatelj, bivši oficir protivvazdušne odbrane, hodao je ulicom u trenutku eksplozije. Rekao mi je da je 100 odsto čuo dve eksplozije i da je prvu identifikovao kao rad protivvazdušne odbrane. Do sada nije pogrešio. I bio je siguran da je projektil oboren.

Nakon te izjave, gradonačelnik Dnjepra Boris Filatov opisao je Arestoviča kao "samoljubivog skota".

Osim toga, pozvao je Službu sigurnosti Ukrajine i protivobaveštajnu službu da odgovore na izjave savetnika.

Komentar je izazvao bes u Ukrajini, što je navelo Arestoviča da se izvini.

 - Nudim svoje iskreno izvinjenje žrtvama i njihovoj rodbini, stanovnicima Dnjepra i svima koji su bili duboko povređeni mojom pogrešnom verzijom razloga zašto je ruska raketa pogodila stambenu zgradu - napisao je na Fejsbuku.

Zatim je povukao svoje onlajn izvinjenje, rekavši da je u svojim početnim komentarima jasno rekao da je njegov zaključak samo preliminarna teorija.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da je stambeni kompleks u Dnjepru pogodio ruski projektil "H-22" za čije presretanje Kijev tvrdi da nema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading