BAJDEN UDARIO NA PRISTALICE DRUGOG AMANDMANA: "Potrebni su vam lovci F-15" da biste srušili saveznu vladu - desničari u šoku!

Autor:

Svet

17.01.2023

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgledalo je kao da se Bajden tokom govora ruga svojim konzervativnim kolegama kada je naveo da su za preuzimanje vlade potrebni lovci F-15, a ne AR-15.

BAJDEN UDARIO NA PRISTALICE DRUGOG AMANDMANA: "Potrebni su vam lovci F-15" da biste srušili saveznu vladu - desničari u šoku!

Foto: Tanjug/AP

Džozef Bajden

Predsednik SAD Džozef Bajden je u ponedeljak rekao da je onima koji tvrde da im je potrebno jurišno oružje za borbu protiv vlade potreban mnogo veći arsenal da bi imali šansu.

Govoreći na godišnjem doručku Nacionalne akcione mreže Martina Lutera Kinga mlađeg u Vašingtonu, izgledalo je da se Bajden ruga svojim konzervativnim kolegama.

- Volim svoje desničarske prijatelje koji govore da je drvo slobode voda od krvi patriota - rekao je on, prenosi Fox News.

- Ako treba da radite na tome da preuzmete saveznu vladu, potrebni su vam neki F-15. Ne treba vam AR-15.

Citat na koji se Bajden poziva datira još od Tomasa Džefersona, koji je u pismu napisao:

- Drvo slobode mora se s vremena na vreme osvežiti krvlju patriota i tiranina.

Džeferson je bio glavni autor Deklaracije o nezavisnosti i treći američki predsednik.

- Ozbiljan sam. Razmislite o tome - dodao je Bajden.

- Razmislite o razlozima za ovo. Radi se o novcu.

Predsednik je takođe rekao da takozvano jurišno oružje nema "društvenu iskupljujuću vrednost“.

Bajden je ranije rekao da je zagovornicima prava na oružje potreban mnogo veći arsenal oružja da bi preuzeli saveznu vladu. U julu 2021. rekao je: 

- Potrebno je da imate oružje da biste se borili protiv vlade, potrebni su vam F-15 i možda nešto nuklearnog oružja - tokom govora u Beloj kući da bi izložio svoj plan za borbu protiv nasilja oružjem.

U istom govoru, on je takođe lažno tvrdio da su uvek postojala ograničenja za Drugi amandman.

- Drugi amandman, od dana kada je donet, ograničavao je ljude koji mogu da poseduju pištolj i koju vrstu oružja možete da posedujete. Niste mogli da kupite top.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading