BAJDENOVE GORILE JURILE NOVINARE PO HODNICIMA: Neko je uprskao stvar, dokumenti su svuda, tražili da se brišu sve slike

Autor:

Svet

17.01.2023

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajdenov tim je jurio novinare niz hodnik i zahtevao da izbrišu sve slike koje su prikazivale poverljiva dokumenta

BAJDENOVE GORILE JURILE NOVINARE PO HODNICIMA: Neko je uprskao stvar, dokumenti su svuda, tražili da se brišu sve slike

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Urednim Arizona republike Greg Barton napisao je u nedelju članak u kojem se opisuje slučaj iz 2010. u kojem su tadašnji potpredsednik Džo Bajden i njegovo osoblje pogrešno rukovali poverljivim dokumentima.

„Mnogo pre današnjeg političkog haosa, naišao sam na strogo tajni dokument na stolu u kancelariji Džoa Bajdena u Beloj kući“, priseća se Barton i dodaje

„Crveno upozorenje na naslovnici privuklo je moju pažnju, ali pogled mi je skrenuo na uspomene tadašnjeg potpredsednika, kožni povez i fotografije Džil, Boa, Hantera, Ešli i Čempa".

Barton je rekao da je bio sa Bajdenom kako bi ga intervjuisao o oporavku od finansijske krize 2008.

„Poverljivi dokumenti su ovih dana svuda. Donald Tramp je odneo kutije i kutije u Mar-a-Lago. Bajden je ostavio neke u vašingtonskom Pen Bajden centru, u svojoj kući u Vilmingtonu i u njegovoj garaži, što je možda najveća Bajdenova stvar ikada“, napisao je on. 

Razmišljao je o težini krivičnog dela pogrešnog rukovanja poverljivim dokumentima. „Specijalni savetnici istražuju. Tviter vrvi. Tramp je ljut. Bajden je iznenađen. Da li su to slučajevi špijunaže ili zakasnele knjige iz biblioteke?“ upitao je.


Barton se priseća Bajdenovog obezbeđenja koji su mu pritrčali nakon što je njegov intervju sa Bajdenom završen jer su shvatili da su u njegovom prisustvu izostavili poverljivi materijal. Napisao je da je Bajdenov tim bio zabrinut da je Fred, Bartonov fotograf, „možda izašao sa fotografijama poverljivih informacija“.

"Strogo poverljivim dokumentima se mora postupati po strogim protokolima, čuvati i pregledavati samo u sigurnim prostorijama. Neko je zeznuo stvar", napisao je on.

Bajdenov tim je zahtevao Fredovu kameru, a zahtev je odbijen. Umesto toga, izbrisali su dotične slike, a Barton nije objavio audio snimak intervjua. „A taj poverljivi dokument na Džoovom stolu tog dana? Možda je u Vilmingtonu“, napisao je Barton.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading