SNIMIO SVOJE POSLEDNJE TRENUTKE U AVIONU KOJI PADA: U jednom momentu prizori iz letelice, u drugom vatra i lom! (FOTO)

Autor:

Svet

16.01.2023

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak koji je navodno nastao neposredno pred sam pad aviona. Snimak je objavio poznati indijski novinar.

SNIMIO SVOJE POSLEDNJE TRENUTKE U AVIONU KOJI PADA: U jednom momentu prizori iz letelice, u drugom vatra i lom! (FOTO)

Foto: Dhyanendra Singh/twitter printscreen

Spasioci i dalje u Nepalu tragaju za četiri osobe, koje se vode kao nestale nakon rušenja aviona u kome je bilo 72 ljudi.

Spasilačke službe su do sada pronašle 68 tela ljudi, a u avionu koji je išao od glavnog grada Katmandua ka Pokari, bilo je 57 nepalskih državljana, pet indijskih, četiri ruska, dva južnokorejska i po jedna osoba iz Argentine, Irske, Australije i Francuske.

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak koji je navodno nastao neposredno pred sam pad aviona, a koji je objavio poznati indijski novinar.

Kako prenose svetski mediji, putnik u avionu, Indijac po imenu Sonu Džaisval, navodno je kamerom zabeležio poslednje trenutke putnika u palom avionu. Na snimku se može videti unutrašnjost aviona, kao i dobro raspoloženje putnika dok avion preleće iznad kuća. 

Logo avionske kompanije vidljiv je preko ramena Džaisvala, a reklama za lokalno osiguranje može se videti na poslužavniku avio kompanije.

Snimak se nastavlja, tako što kadar prelazi sa Džaisvala na ostale putnike, da bi u jednom momentu sve počelo da se trese, dok se u pozadini čuje vikanje putnika. Potom se na snimku vidi plamen.

NEMA POTVRDE O AUTENTIČNOSTI

Još uvek ne postoji potvrda u autentičnost nastalog snimka, ali prema navodima tamošnjih medija, Džasvailov rođak je potvrdio da je novinar bio u avionu.

- Sonu je bio na uživo na Fejsbuku nakon što se ukrcao na let za Pokharu. Prenos uživo je pokazao da su Sonu i njegovi pratioci bili veseli, ali su se iznenada pojavili plamenovi pre nego što je prenos prestao - naveo je njegov rođak, prenosi Nportal.

Spasioci su tražili i crnu kutiju, dok su pokušavali da pronađu eventualne preživele, rekao je portparol Nepalske civilne vazduhoplovne službe.

U Nepalu je za danas proglašen dan žalosti zbog tragedije, a formiran je tim eksperata koji će istražiti nesreću i ukazati na mere kako bi se izbegli ovakvi incidenti ubuduće.

Vlasti su saopštile da će tela poginulih biti predata porodicama nakon identifikacije i istrage.

Od 2000. godine, blizu 350 ljudi je poginulo u avionskim ili helikopterskim nesrećama u Nepalu, u kojem se nalazi osam od 14 najviših planina, uključujući i Mont Everest, gde česte iznenadne promene vremena mogu da stvore opasne uslove za letenje, piše Nportal.

***

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading