JEZIVA ZLODELA MATEA MESINE DENARE, ŠEFA KOZA NOSTRE KOJI JE BIO U BEKSTVU 30 GODINA: Ubio sudiju Falkonea, dečaka istopio u kiselini (FOTO)

Autor:

Svet

16.01.2023

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska policija saopštila je danas da je u spektakularnoj akciji karabinjera i specijalne jednice GIS uhapšen Mateo Mesina Denara zvani Dijabolik, koji je 30 godina bio u bekstvu.

JEZIVA ZLODELA MATEA MESINE DENARE, ŠEFA KOZA NOSTRE KOJI JE BIO U BEKSTVU 30 GODINA: Ubio sudiju Falkonea, dečaka istopio u kiselini (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Mafijaški bos Mateo Mesina Denaro, koji je bio šef sicilijanskog ogranka Koza Nostre, i nalazio se u bekstvu od 1993. godine, dopao je ruku italijnskom pravosuđu zahvaljujući tome što je otišao na privatnu kliniku.

Naime, kako pišu italijanski mediji komandant karabinjera Paskvale Anđelosanto saopštio je da je Mesina Denaro otišao po terapiju na jednu privatnu klinkiku, gde je i uhapšen zahvaljujući istrazi tužioca iz Palerma Mauricija de Lusije i zamenika tužioca Paola Gvide, saopštila je italijanska novinska agencija ANSA.

 

 

Matea su uhapsili pripadnici specijalne grupe zajedno sa GIS-om i teritorijalnim komandama

NAJAVIO KRVOPROLIĆE

Mateo Mesina Denara je sin starog mafijaškog bosa Kastelvetrana Čičia, istorijskog saveznika Totoa Riine Korleonesija.

Mateo Mesina Denaro bio je u bekstvu od leta 1993. godine, kada je u pismu napisanom njegovoj tadašnjoj devojci, Anđeli, nakon mafijaškog masakai u Rimu, Milanu i Firenci, najavili su početak njegovog života kao Skerlet Pimpernel.

- Čućete za mene – pisao joj je, nagoveštavajući da je svestan da će njegovo ime ubrzo biti povezano sa ozbiljnim krvoprolićem – slikaće me kao đavola, ali sve su to laži - naveo je u pismu, piše Kurir.

Foto: Tanjug/AP

Hapšenje Matea

Šef mafije iz Trapanija osuđen je na doživotni zatvor za desetine ubistava, uključujući i ubistvo malog Đuzepea Di Matea, sina Pentita zadavljenog i rastvorenog u kiselini posle skoro dve godine zatočeništva, za masakre iz '92, koji su koštali života sudije Falkonea i Borselina, i za napade 1993. u Milanu, Firenci i Rimu.

Rekordan begunac poput onog njegovih vernih saveznika Tota Riine, koji je izbegao lisice na 23 godine, i Bernanda Provencana, koji je uspeo da izbegne zatvor 38 godina, piše Kurir.

***

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading