"PUTIN NEĆE DOČEKATI SVOJ ROĐENDAN"! Jezive reči ruskog opozicionara: Ubiće ga insajderi iz Kremlja do oktobra

Autor:

Svet

13.01.2023

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednika Rusije Vladimira Putina će navodno do oktobra ubiti insajderi Кremlja, tvrdi opozicioni političar u egzilu.

"PUTIN NEĆE DOČEKATI SVOJ ROĐENDAN"! Jezive reči ruskog opozicionara: Ubiće ga insajderi iz Kremlja do oktobra

Foto: Tanjug/AP

Jedini poslanik u ruskom parlamentu koji je glasao protiv aneksije Кrima 2014. godine, Ilija Ponomarjov veruje da slabljenje podrške u Rusiji i strah od potencijalnog suđenja za ratne zločine mogu značiti da će ruskog lidera ove godine ubiti njegov uži krug ljudi.

Ponomarjov je bio član Državne dume od 2007. do 2016. godine, ali sada živi u Ukrajini, gde vodi novi pokret pod nazivom Prvi kongres narodnih poslanika Rusije, za koji se nada da će Rusiju transformisati u modernu demokratiju, prenosi Jutarnji.

- Putinova moć leži u njegovoj poziciji alfa mužjaka, kao osobe koja je nepobediva, 2022. je bila godina kada je ta pozicija počela da slabi. Moja prognoza i dalje ostaje da neće dočekati svoj sledeći rođendan - rekao je Ponomarjov za Njuzvik.

Kako kaže, Putinova najava da je anektirao ukrajinske teritorije koje Rusija ne može u potpunosti da kontroliše, kao i neuspesi kao što su neuspelo zauzimanje Кijeva i povlačenje iz Hersona i Harkova, mogli bi da okrenu njegov unutrašnji krug protiv njega.

On je dodao da je njegov lični san da ga vidi u Hagu.

- Ali ne verujem da ću uspeti. Njegovo okruženje mu neće dozvoliti da ode u Hag jer bi njegovo svedočenje moglo da bude veoma štetno za njih. Biće ubijen - rekao je.

Američka ambasadorka za globalno krivično pravosuđe Bet Van Šak optužila je Rusiju za "sistematske" ratne zločine u Ukrajini zbog ciljanih napada na civile, upotrebe silovanja kao oružja, otmice dece i pogubljenja.

Postupci Moskve mogli bi da se okarakterišu kao "zločini protiv čovečnosti" za koje se sudi na Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu. Međutim, uprkos pozivima da sud reaguje i brdu dokaza protiv Putina, još uvek nema naznaka da će MКS optužiti ratnohuškačkog tiranina.

Dok se mnogi nadaju da će se Putin što pre odreći vlasti, malo ko u to zaista veruje, prenosi "Jutarnji list".

 

 

Mnogi misle da bi Putin mogao da se povuče samo zbog narušenog zdravlja, o čemu se priča godinama, ali to niko nije zvanično potvrdio.

Upućeni kažu da je ranije bolovao od raka, ali su njegova nedavna javna pojavljivanja u kojima je delovao nemirno i nesigurno izazvala dodatna pitanja.

Mnogi mediji su pisali da pored toga što navodno ima rak, Putin ima i Parkinsonovu bolest.

Putin je u decembru otkazao zakazane nastupe na brojnim događajima visokog profila – u poslednjem trenutku otkazavši put u Pskov 28. decembra, za šta su zvanično okrivljeni "nepovoljni uslovi letenja" uprkos vremenskim prognozama koje su nagoveštavale vedro nebo.

Putin je odbio da održi svoju tradicionalnu decembarsku konferenciju za štampu, na kojoj predsednik obično govori do četiri sata i odgovara na pitanja novinara i gledalaca, i čak je otkazao svoju redovnu hokejašku utakmicu na kraju godine.

Međutim, nikada se nisu pojavili čvrsti dokazi koji bi ukazivali na to da je on ozbiljno bolestan, a Кremlj je uporno demantovao izveštaje da je zdravlje ruskog lidera bilo kako narušeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading