RUSIJA NASTAVLJA SVOJU OFANZIVU NA DONBAS! Peskov: Napravljen je gigantski posao

Autor:

Svet

12.01.2023

23:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Gigantski" napori su uloženi u zauzimanje rudarskog grada Soledara, rekao je portparol Dmitrij Peskov.

RUSIJA NASTAVLJA SVOJU OFANZIVU NA DONBAS! Peskov: Napravljen je gigantski posao

Foto: Tanjgu/AP

Rusija će nastaviti svoju ofanzivu na Donbas, izjavio je u četvrtak portparol Kremlja Dmitrij Peskov, nakon što je Ministarstvo odbrane zemlje izvestilo da su vazdušno-desantne trupe blokirale rudarski grad Soledar koji drži Ukrajina.

Jevgenij Prigožin, osnivač privatne ruske vojne grupe Vagner grupa, kasnije je potvrdio da su njegovi vojnici potpuno zauzeli grad.

- Napravljen je zaista gigantski posao - rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Borbe je opisao kao "apsolutno nesebične, herojske akcije ne samo u Soledaru, već i na mnogim drugim područjima gde se vode ofanzive".

Peskov je rekao da će se rusko napredovanje nastaviti.

- Nije vreme za zaustavljanje i slavlje. Glavni posao je tek pred nama - dodao je, prenosi RT.

Žestoka bitka za Soledar, grad sa oko 10.000 stanovnika pre sukoba, traje već nekoliko meseci.

Prigožin je u izjavi za medije u utorak rekao da su njegovi vojnici uspeli da zauzmu "celu teritoriju” Soledara. Dodao je sledećeg dana da su Vagnerovci počeli da raščišćavaju ogromnu mrežu podzemnih tunela u gradu.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je na dnevnom brifingu u sredu da su ruske vazdušno-desantne trupe blokirale Soledar sa severa i juga, dok se „jurišne jedinice bore unutar grada“.

U međuvremenu, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i generalštab zemlje izjavili su u sredu uveče da je bitka za Soledar u toku i da se linija fronta u Donbasu "i dalje drži".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading