VALERIJ GERASIMOV novi komandant RUSKIH SNAGA U UKRAJINI! Surovikin SMENJEN posle svega TRI MESECA!

Autor:

Svet

11.01.2023

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gerasimov je strateg za koga se tvrdi da je osmislio "doktrinu Gerasimov" – kombinovanje vojnih, tehnoloških, informacionih, diplomatskih, ekonomskih, kulturnih i drugih taktika u cilju postizanja strateških ciljeva.

VALERIJ GERASIMOV novi komandant RUSKIH SNAGA U UKRAJINI! Surovikin SMENJEN posle svega TRI MESECA!

Foto: Printscreen/Twitter/TheDeadDistrict

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu imenovao je načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova za komandanta združene grupe snaga u Ukrajini.

- General armije Valerij Gerasimov, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije, imenovan je za komandanta Združene grupe trupa - navodi se u zvaničnom izveštaju Ministarstva odbrane Rusije.

U izveštaju se precizira se da su njegovi zamenici postali glavnokomandujući Vazdušno-kosmičkih snaga Sergej Surovikin, glavnokomandujući Kopnene vojske Oleg Saljukov i zamenik načelnika Generalštaba Aleksej Kim.

- Glavnokomandujući Vazdušno-kosmičkih snaga Sergej Surovikin imenovan je za zamenika komandanta ruske združene grupe snaga u okviru specijalne vojne operacije - navodi se u izveštaju.

U resoru su naglasili da je povećanje broja rukovodstva Specijalne vojne operacije povezano sa proširenjem obima zadataka koji se u toku nje rešavaju. Pored toga, reč je i o potrebi za boljom interakcijom između svih redova ruske vojske, kao i unapređenju kvaliteta podrške i efikasnosti komandovanja i upravljanja trupama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Surovikin smenjen posle svega tri meseca

 

Gerasimov je strateg za koga se tvrdi da je osmislio "doktrinu Gerasimov" – kombinovanje vojnih, tehnoloških, informacionih, diplomatskih, ekonomskih, kulturnih i drugih taktika u cilju postizanja strateških ciljeva, piše Mark Galeoti u svom radu "Doktrina Gerasimova i ruski nelinearni rat".

Autor originalnog rada, Mark Galeoti, izjavio je da je to govor koji je, zbog grešaka u prevodu, pogrešno protumačen u američkoj štampi kao ratoborni, a ne kao odbrambeni strateški predlog.

- Tumačenje čuvene "Doktrine Gerasimova", koja se na Zapadu shvata kao proširena teorija modernog ratovanja ili čak vizija totalnog rata je pogrešno - piše politikolog Galeoti za "Forin polisi".

Ukazom predsednika Rusije 9. novembra 2012. godine imenovan je za načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije – prvog zamenika ministra odbrane Ruske Federacije.

Gerasimov nosi počasno zvanje Heroj Ruske Federacije.

Odlikovan je ordenom Svetogog Đorđa III i IV stepena, ordenom "Za zasluge pred otadžbinom" I, III i IV stepena sa mačevima, ordenom "Za vojne zasluge", ordenom Časti, ordenom "Za službu Otadžbini u Oružanim snagama SSSR-a" III stepena.

(Republika/RT)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading