ŽAIR BOLSONARO HITNO PRIMLJEN U BOLNICU: Bivšem predsedniku Brazlia pozlilo na Floridi!

Autor:

Svet

09.01.2023

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žair Bolsonaro je u poslednje vreme više puta bio hospitalizovan.

ŽAIR BOLSONARO HITNO PRIMLJEN U BOLNICU: Bivšem predsedniku Brazlia pozlilo na Floridi!

Foto: Tanjug/AP

Žair Bolsonaro

Bivši predsednik Brazila Žair Bolsonaro primljen je u bolnicu u Orlandu, na Floridi sa bolom u stomaku, izvestio je danas list "O Globo".

Bolsonaro je u poslednje vreme više puta bio hospitalizovan zbog opstrukcije creva nakon što je bio žrtva napada nožem tokom kampanje za predsednika 2018. godine, preneo je Rojters.

On je otputovao u SAD dva dana pre nego što je Luiz Inasio Lula da Silva preuzeo funkciju predsednika Brazila prošle nedelje.

Inače, u Brazilu su sinoć izbili neredi kada su pristalice Bolsonara upale u državne institucije uključujući Kongres.

 

Brazilska policija sukobila se sa danas pristalicama bivšeg predsednika Žaira Bolsonara u prestonici Braziliji, pošto su neki demonstranti upali u zgradu Kongresa.

Demonstranti su upali i u Predsedničku palatu, ali predsednik Luis Inasio Lula da Silva nije bio u palati, piše Bloomberg.

Foto: printscreen/twitter/jairbolsonaro

Žair Bolsonaro u bolnici

Policija je upotrebila suzavac i biber sprej u pokušaju da zaustavi demonstrante, prenose lokalni mediji.

Demonstranti u žutim i zelenim majicama napali su nekoliko policijskih vozila koja obezbeđuju zgradu, prenela je agencija EFE, navodi Dojče Vele. Takođe su uništili zaštitnu barijeru koja vodi do zgrade parlamenta.

 

Slike pokazuju da su demonstranti upali i u zgradu Vrhovnog suda. Pretpostavlja se da su pristalice probile blokadu koju su postavile bezbednosne snage i upale u zgrade Vlade, dodaje Sky News.

Do nereda je došlo nedelju dana pošto je novoizabrani predsednik Lula da Silva položio zakletvu i vratio se na vlast posle 12 godina pošto je na izborima krajem oktobra pobedio Bolsonara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading