PETORICA RUSA VEĆ PET MESECI ŽIVE NA AERODROMU U SEULU! Pobegli od mobilizacije, nisu dobili AZIL! Preti im povratak u RUSIJU!

Autor:

Svet

09.01.2023

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korejsko ministarstvo pravde izbegavanje regrutacije ne smatra valjanim razlogom za dobijanje statusa izbeglice.

PETORICA RUSA VEĆ PET MESECI ŽIVE NA AERODROMU U SEULU! Pobegli od mobilizacije, nisu dobili AZIL! Preti im povratak u RUSIJU!

Foto: Printskrin/Youtube

Petorica Rusa, koji su pobegli od mobilizacije, zaglavili su na aerodromu u Seulu, i tamo žive već nekoliko meseci.

 

 

Student iz Burjatije Vladimir Maraktaev rekao je za korejsko izdanje The Korea Times da je 24. septembra otišao od kuće po prijemu poziva za vojsku.

Potom su on i njegovi drugovi automobilom prešli granicu Mongolije, odatle su odleteli na Filipine, a zatim u Koreju, nadajući se da će tamo dobiti azil. Međutim, od novembra, Maraktaev živi na aerodromu Inčeon u Seulu, prenosi Kurir.

Kako je rekao, odlučio je da podnese zahtev za azil u Koreji jer je ga je privukla zemlja za koju smatra da ima razvijene demokratiju i građanska prava.

Ispostavilo se, međutim, da korejsko ministarstvo pravde izbegavanje regrutacije ne smatra valjanim razlogom za dobijanje statusa izbeglice.

Sada petorica Rusa koji su pobegli od mobilizacije žive u zoni polaska aerodroma Inčeon. Odbijen im je azil i ne mogu legalno da napuste korejski aerodrom. Vlasti im obezbeđuju hranu.

Muškarci su uložili žalbu na odluku korejskog ministarstva pravde. Ako sud ne stane na stranu Rusa, najverovatnije će biti deportovani u Rusiju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading