SVE JE UNIŠTENO! Osvanuo snimak havarije predsedničke Palate u Brazilu nakon upada demonstranata! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.01.2023

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol brazilskog predsednika objavio je video-snimak vandalizma demonstranata.

SVE JE UNIŠTENO! Osvanuo snimak havarije predsedničke Palate u Brazilu nakon upada demonstranata! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Juče tokom dana je nekoliko hiljada pristalica bivšeg predsednika Žaira Bolsonara upalo u predsedničku palatu, Kongres i Vrhovni sud, u pokušaju da ospore rezultate nedavnih izbora iz oktobra, jer smatraju da je njihov lider Bolsonaro pokraden, a na Tviteru je objavljen snimak nakon vandalizma.

Portparol brazilskog predsednika objavio je video-snimak vandalizma koji su demonstranti priredili u njegovoj kancelariji u Predsedničkoj palati u Brazilu, prenosi Rojters.

- Evo me u mojoj kancelariji na drugom spratu Predsedničke palate. Kao što vidite, sve je uništeno - rekao je Paulo Pimenta na klipu.

- Ovo je kriminal, to je ono što revoltira. Umetnička dela... Pogledajte šta su vandali uradili, haos koji su napravili - dodao je on.

Na snimku se može videti prevrnut nameštaj, kao i nered u svim kancelarijama u hodniku.

On je dodao da je neverovatno šta je urađeno u Palati.

- Ono što se danas desilo u Braziliji je varvarstvo. Svi koji su učestvovali u neredima biće pronađeni i kažnjeni.Smatram da je danas došlo do sigurnosnog proboja. Izgrednike možemo nazvati fašistima, fanaticima i učinićemo sve da nađemo njihove finansijere, biće kažnjeni u skladu sa zakonom najoštrije - poručio je juče Lula, koji se nalazi u službenoj poseti u Sao Paulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading