ŠOLC OŠTRO OSUDIO NEREDE U BRAZILU: Pristalice Bolsonara ugrožavaju demokratiju!

Autor:

Svet

09.01.2023

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelar Nemačke je ocenio da je upad u institucije atak na demokratiju!

ŠOLC OŠTRO OSUDIO NEREDE U BRAZILU: Pristalice Bolsonara ugrožavaju demokratiju!

Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc osudio je danas nerede koje su izazvale pristalice bivšeg predsednika Brazila, ultra-desničara Žaira Bolsonara.

Nemački kancelar ocenio je da koordinirani upad u institucije u Braziliji predstavljala atak na demokratiju koji ne može biti tolerisan.

- Nasilni napadi na demokratske institucije su napad na demokratiju koji se ne može tolerisati - objavio je Šolc na svom Tviter nalogu i naveo da Nemačka stoji uz aktuelnog predsednika Luisa Inasija Lule da Silva, prenosi Reuters.

Sudija Vrhovnog suda Brazila Aleksandar de Moraes odlučio je sinoć da suspenduje guvernera Brazilije Ibaneiza Roša na 90 dana, navodeći da je odgovoran za bezbednosne propuste koji su omogućili pristalicama bivšeg predsednika Bolsonara da izvrše upade u zgrade federalne vlade Brazila.

Pre odluke o suspenziji, guverner Roša je izjavio da je najmanje 400 ljudi uhapšeno posle upada u ključne vladine zgrade u Braziliji, poručivši da će krivci "platiti za počinjene zločine", preneo je CNN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading