GRANATIRANA PIJACA U HARKOVU! Ima poginulih, među povređenima i dete! OBJAVLJEN SNIMAK JEZIVOG NAPADA! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.01.2023

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljen je snimak spasilačkih radnika kako prebacuju velike gomile ruševina, zapaljene olupine i veliki krater u, kako se navodi, Ševčenkovu, jugoistočno od regionalnog glavnog grada Harkova.

GRANATIRANA PIJACA U HARKOVU! Ima poginulih, među povređenima i dete! OBJAVLJEN SNIMAK JEZIVOG NAPADA! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Tviter

U ruskom raketnom udaru na pijacu u selu Ševčenkov na istoku Ukrajine u ponedeljak je poginula šezdesetogodišnja žena, a nekoliko ljudi je ranjeno, saopštio je regionalni guverner, a preneo je Reuters.

 

 

Snimak koji je objavila javna televizija Suspilne na Telegramu prikazuje spasilačke radnike kako prebacuju velike gomile ruševina, zapaljene olupine i veliki krater u, kako se navodi, Ševčenkovu, jugoistočno od regionalnog glavnog grada Harkova.

Članica ukrajinskog parlamenta podelila je snimak granatirane lokalne pijace u ukrajinskoj oblasti Harkov. Kira Rudik je navela da je u granatiranju povređeno sedam osoba, među kojima i dete.

Oleg Sinegubov, guverner Harkovske oblasti, napisao je u Telegramu:

- Prema potvrđenim informacijama, nažalost preminula je žena stara 60 godina. Sve ostale žrtve su hospitalizovane. Lekari im pomažu. Spasioci nastavljaju da raščišćavaju ruševine.

Ranije je rekao da je najmanje sedam osoba ranjeno, među kojima i 13-godišnja devojčica.

Andrii Lermak, šef predsedničke administracije, takođe je rekao da je jedna osoba ubijena i postavio fotografiju pijace u plamenu na Telegramu.

Kritikujući Rusiju zbog napada, napisao je: "Obični teroristi.

Rojters nije mogao odmah nezavisno da proveri izveštaje i slike napada.

Televizija Suspilne citirala je lokalnog zvaničnika, koji je rekao da su najmanje tri paviljona uništena u napadu i da je oštećen tržni centar, ali da ponedeljak, srećom, nije bio pazarni dan.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading