"SRAMNO! BAJDEN POTPUNO VAN KONTROLE": Predsednik SAD "popio" oštre kritike zbog poređenja imigranata sa Jevrejima koji su bežali od Nacista!

Autor:

Svet

08.01.2023

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden je samo trebalo da odgovori na pitanje da li je migracija ljudsko pravo, ali on je razbesneo svet.

"SRAMNO! BAJDEN POTPUNO VAN KONTROLE": Predsednik SAD "popio" oštre kritike zbog poređenja imigranata sa Jevrejima koji su bežali od Nacista!

Foto: Tanjug/AP

Džozef Bajden

Kritičari su se namerili na predsednika SAD Džozefa Bajdena jer je uporedio imigrante koji traže azil sa Jevrejima koji su bežali iz nacističke Nemačke tokom Holokausta.

- Kakva odvratna i grozna izjava ove neznalice, a korumpirani mediji ćute - rekao je konzervativni komentator Mark Levin na Tviteru u petak reagujući na Bajdenovo sramno poređenje.

Bajdenovi komentari došli su kao odgovor novinaru u četvrtak, koji je pitao predsednika da li veruje da je migracija ljudsko pravo.

- Pa, mislim da je ljudsko pravo ako je vaša porodica proganjana - odgovorio je Bajden.

- Mislio sam da je ljudsko pravo za, znate, Jevreje u Nemačkoj da mogu da odu - da pobegnu i dobiju pomoć gde god mogu.

Ali neki su brzo istakli da mnogi koji traže azil ili ilegalno pređu granicu nisu nevine žrtve.

- Bajden je upravo uporedio ilegalne migrante - prekršioce zakona za koje je utvrđeno da su teroristi, dileri droge i loši akteri - sa Jevrejima koji su bežali iz Nemačke tokom Holokausta. Ni približno ista situacija - rekao je predstavnik Endi Bigs, R-Ariz. na Tviteru u četvrtak.

- Ovakav način razmišljanja nas sprečava da legitimno obezbedimo našu granicu.

Poslanik Klaudija Teni, deli slično mišljenje, nazvavši Bajdenove komentare "sramnim i van kontakta“.

- Granična patrola je uhapsila teroriste, kartele, krijumčare droge i trgovce ljudima na granici - naveo je Teni na Tviteru u četvrtak.

- Bajdenovo odvratno poređenje porasta ilegalne imigracije i Jevreja koji beže iz nacističke Nemačke je sramno i "van koloseka".

Kontroverzno poređenje dolazi u trenutku kada Bajden odlazi na južnu granicu u nedelju, što je prvo takvo putovanje tokom njegovog predsedništva uprkos tome što su susreti na južnoj granici bili na vrhuncu svih vremena. Uoči putovanja, Bajden je najavio proširenje na program iz ere pandemije koji graničnim agentima daje mogućnost da odbiju migrante koji ilegalno pređu granicu.

- Moja poruka je ovo - rekao je Bajden.

- Ako pokušavate da napustite Kubu, Nikaragvu ili Haiti, imate - a mi - ili smo se složili da započnemo putovanje u Ameriku, nemojte - da se ne pojavite samo na granici. Ostanite gde jeste i prijavite se legalno odatle.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading