PUTIN ČESTITAO BOŽIĆ: Ovako je istakao ulogu crkve u ratu

Autor:

Svet

07.01.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je istakao doprinos Ruske pravoslavne crkve i drugih konfesija u Rusiji u jedinstvu društva, očuvanju istorije.

PUTIN ČESTITAO BOŽIĆ: Ovako je istakao ulogu crkve u ratu

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je božićnu čestitiku pravoslavnim vernicima i ukazao na ulogu crkvenih organizacija u ratu u Ukrajini.

- Srdačno vam čestitam Božić. Ovaj svetli praznik koji svi vole inspiriše ljude na dobra dela i namere, služi za uspostavljanje duhovnih vrednosti i moralnih smernica kao što su milosrđe, saosećanje, dobrota i pravda u društvu - rekao je Putin, prenosi Telegraf.rs.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin u crkvi

 

- Crkvenim organizacijama su priroritet međunacionalni i međureligijski mir i sloga u našoj zemlji, brinu o onima kojima je pomoć potrebna i podržavaju naše borce koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji. Taj veliki, istinski požrtvovan rad je dostojan najiskrenijeg poštovanja - dodao je Putin, prenosi TASS.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin u crkvi na Božić

 

Putin je istakao doprinos Ruske pravoslavne crkve i drugih konfesija u Rusiji u jedinstvu društva, očuvanju istorije, vaspitanju porodice i jačanju institucije porodice, navodi TASS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading