INTERVENISAO KAKO BI ZAUSTAVIO SUKOB LAVOVA, PA GA NAPAO JEDAN OD NJIH: Izvođača u cirkusu grizao kralj životinja, sve dok se ona nije umešala! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Svet

05.01.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se dogodio u areni sa 1.200 sedišta u crnomorskom letovalištu Soči.

INTERVENISAO KAKO BI ZAUSTAVIO SUKOB LAVOVA, PA GA NAPAO JEDAN OD NJIH: Izvođača u cirkusu grizao kralj životinja, sve dok se ona nije umešala! (VIDEO/FOTO)

Foto: Profimedia

Tokom nastupa pred decom i njihovim roditeljima, lav je zabio svoje kandže i zube u Alekseja Makarenka (42), kome je zapravo supruga Olga Borisova (43), takođe izvođač u cirkusu, spasila život, tako što je uspela da otera predatora koji je Makarenka bacio na pod cirkuskog ringa u crnomorskom letovalištu Soči.

Čitava drama zabeležena je u video snimku, na kome se vidi da je do incidenta došlo kada su se u areni pred više od 1.200 ljudi sukobila dva mužjaka lava.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11601985/Lion-leaps-Russian-circus-performer-sinks-teeth-him.html#v-965785919764870809

Makarenko je intervenisao kako bi pokušao da ih zaustavi, ali je tako izazvao trećeg lava, koji ga je napao i oborio na zemlju. Borisova je pritrčala u pomoć, koristeći bič kako bi uplašila lava dok su svetla bila isključena, a osoblje je prešlo u režim za hitne slučajeve, koristeći vodene topove i 'bučne granate' da odvrate zveri.

 

Makarenko je bacio rekvizit na lava kako bi ga uplašio i obuzdao u ringu u Državnom cirkusu u Sočiju.

Naočigled posetilaca cirkusa, par se naklonio i zagrlio pred publikom kao da se ništa nije dogodilo, te su mnogi mislili da je sve bilo izrežirano, navodi se u jednom izveštaju.

Ono što se zapravo desilo je to da je Makarenka Borisova spasila sigurne smrti, rekao je šef Velikog moskovskog državnog cirkusa Edgard Zapašni. A na fotgrafijama koje su obišle svet vide se rane koje je lav naneo iskusnom krotitelju lavova, koji se sada oporavlja, piše Dejli Mejl.

- Kao što sam rekao svojim učenicima, lavovi će se tokom borbe verovatno ujediniti i učestvovati u sukobu. A danas je, potvrđujući moje reči, lav napao mog kolegu Alekseja Makarenka. U trenutku kada su oba krotitelja odlučila da ugase sukob kako bi sprečili povrede životinja, treći lav u areni odlučio je da napadne osobu koja je intervenisala - naveo je Zapašni i dodao: 

- Moramo odati počast Aleksejevoj supruzi, krotitelju lavova Olgi Borisovoj, koja je na vreme reagovala i spasla život svom mužu. Sada Aleksej dobija medicinsku negu, ali ...uskoro će se vratiti u ring sočiskog cirkusa sa svojim zgodnim lavovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading