PSIHOLOŠKA INFEKCIJA I MASOVAN IDEOLOŠKI NAPAD! U Kremlju se širi strah od natprirodnih sila: NEPRIJATELJ ĆE UDARITI UZ POMOĆ HIPNOZE I TELEKINEZE!

Autor:

Svet

04.01.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza zidina Kremlja vlada paničan strah da bi neprijatelji mogli da udare na Rusiji "hipnotičkim i mističnim moćima".

PSIHOLOŠKA INFEKCIJA I MASOVAN IDEOLOŠKI NAPAD! U Kremlju se širi strah od natprirodnih sila: NEPRIJATELJ ĆE UDARITI UZ POMOĆ HIPNOZE I TELEKINEZE!

Foto: www.profimedi.rs/Tanjug/AP

Najjuži krug donosilaca odluka iza zidina Kremlja opsednut je verovanjem da bi neprijatelji Ruske Federacije mogli da izvrše napad na tu zemlju koristeći se navodim natprirodnim moćima koje uključuju hipnozu i telekinezu.

Ova šokantna saznanja objavio je Forin polisi pozivajući se na izveštaje novinske agencije Insajder, koja je došla u posed dokumenata ruske Federalne gardijske službe (FSO), zadužene za zaštitu visokih zvaničnika uključujući i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Psiho igre

Kako se navodi u izveštaju koji potpisuje nagrađivana novinarka Loren Vulf, u Kremlju vlada gotovo paničan strah da bi ruski neprijatelji mogli da naude toj zemlji služeći se "onostranim oružijima", zbog čega je nedavno lansiran Memorandum u kome su precizirani zadaci za ruske bezbednosne službe u slučaju da dođe do onoga što se označava kao "psihološka infekcija" i "masovni ideološki napad". 

Prema procurelom Memorandumu, u Rusiji vlada strah da bi protivnici mogli da primene različite strategije za manipulaciju najviših državnim zvaničnicima, činovnicima državnog aparata i pripadnicima vojno-obaveštajnih službi, koje uključuju i "psiho-korektivne igre", "računarske psi-viruse" i "hemijsko-biološki" uticaj na psihu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Zbog svega toga, kako navodi Forin polisi, zvanični Kremlj razvio je niz kontrastrategija koje bi trebalo da spreče pokušaje neprijatelja da "ovlada dušama" oficira i vojnika ruske armije, a jedna od taktika koja se u tu svrhu koristi je i forsiranje mitova o herojstvu i hrabrosti njihovih kolega.

- Postojaće i neka vrsta drugarskog sistema - potrebno je politički najpametnije oficire FSO vezati za najmanje stabilne. Takođe, kao mera predostrožnosti možda će biti neophodno da se ranjivi službenici, koji pate od "neuropsihijatrijskih nestabilnosti" pošalju u bolnicu u ovim misteriozno opasnim vremenima - citira se u članku Forin polisija.

Psudonauka i pravoslavlje

Kako se dalje objašnjava, u ruskom društvu pa tako i među najbližim Putinovim saradnicima došlo je do nesvakidašnjeg spoja misticizma sa konvencionalnijim ruskim pravoslavnim verovanjima o Apokalipsi i satanističkom uticaju na svetske događaje.

Republika

Foto: youtube.com/ SacredArcanum

 

U tom kontekstu podseća se na reči samog predsednika Rusije Vladimira Putina da je zapadnjačko potiskivanje slobode samo po sebi uzelo obeležja religije - "otvoreni satanizam".

- Ruska vlada je u oktobru promenila svoje opravdanje rata u Ukrajini tvrdeći da ima moralni imperativ da „sprovede desatanizaciju Ukrajine". Dok se jezik satanizma ponekad koristi čisto kao preuveličana retorika, ponekad se misli bukvalno. Konzervativne ruske pravoslavne ideje duhovnog ratovanja, u kojima je Zapad prikazan kao bukvalno demonski, postale su ugrađene u rečnik ruske države - i pomešane sa entuzijazmom zemlje za psihičku pseudonauku - kaže se u članku.

Podsetimo, kako je Republika već pisala, i britanski mediji nedavno su podigli veliku prašinu tvrdeći da je ruski predsednik opsednut okultnim kultovima koji uključuju i ritualno žrtvovanje životinja.

Prema nedavnim tvrdnjama britanskog Sana, koji je korene ruskog misticizma pronašao u vremenu Sovjetskog saveza i Hladnog rata, šef Kremlja je u konstantom strahu od šamanskih kletvi, zbog čega je svojevremeno čak i ritualno žrtvovao crnog psa i orla.

Ostrvski tabloid, kako je Republika već pisala, otišao je tako daleko da je tvrdio da se ruski predsednik kupa u "magičnoj" krvi iz jelenjih rogova kako bi pojačao seksualni nagon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading