PRENESITE OVO MAKRONU! Rogozin poslao delove GRANATE izvađene iz kičme nakon ranjavanja u Donjecku francuskom predsedniku!

Autor:

Svet

04.01.2023

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rogozin je ranjen u hotelu u toku sastanka.

PRENESITE OVO MAKRONU! Rogozin poslao delove GRANATE izvađene iz kičme nakon ranjavanja u Donjecku francuskom predsedniku!

Foto: Tanjug/AP

Bivši direktor Roskosmosa i šef specijalnog odreda vojnih savetnika Carski vukovi Dmitrij Rogozin, koji je ranjen u Donjecku, fragment granate izvučen iz njegovog vrata, poslao je ambasadoru Francuske u Rusiji Pjeru Leviju.

Ranije je Istražni komitet naveo da je granata ispaljena na hotel u Donjecku 21. decembra, kada je Rogozin ranjen, mogla biti ispaljena iz francuske haubice Cezar, prenose RIA Novosti.

- Sa zadovoljstvom se sećam naše komunikacije, zajedničkih putovanja na Borodinsko polje i Bajkonur. Tada smo mnogo i često razgovarali o perspektivama rusko-francuske političke i ekonomske saradnje. Nažalost, stav vaše zemlje i zemalja NATO-a i rast vojne pretnje Rusiji u blizini naših granica, dovela je do tragičnog raspleta - naveo je Rogozin u pismu dostavljenom francuskom ambasadoru.

Rogozin je u pismu naveo da su se "reči i dela Francuske čudesno razišli".

- Zvanični Pariz je izdao velikog Šarla de Gola i postao jedna od najkrvožednijih država u Evropi. Vaša zemlja se potčinila diktatu Vašingtona i postala marionetska država po uzoru na Višijevu vladu, služeći najnižim instinktima nacista. Sa bolom pišem o tome, jer sam oduvek voleo francusku istoriju, poznajem jezik i kulturu Francuske, poštujem sećanje na slavna dela kada su se Rusi i Francuzi zajedno borili protiv zajedničkih pretnji - napisao je Rogozin.

 

 

Dodaje da je nedavno, kao posledica "podlog terorističkog akta" u Donjecku, teško povređen.

- Samo zahvaljujući velikoj veštini i strpljenju ruskih vojnih i civilnih lekara sam živ i skoro ponovo zdrav. U ovoj koverti, uz moje pismo, vidite fragment granate koja je ispaljena iz francuske haubice Cezar. Probila mi je desno rame i zaglavila se u petom vratnom pršljenu i falio je samo milimetar da me ubije ili učini nepokretnim - navodi se u pismu.

Rogozin napominje da je ova granata, koju je ispalila francuska haubica, ubila dvojicu njegovih mladih prijatelja, ostavljajući njihove žene udovicama.

- Molim vas prosledite francuskom predsedniku Emanuelu Makronu fragment koji su hirurzi izvukli iz moje kičme, i recite mu da niko neće izbeći odgovornost za ratne zločine Francuske, SAD, Velike Britanije, Nemačke i drugih zemalja NATO-a u Donbasu - napisao je Rogozin.

Oružane snage Ukrajine su 21. decembra prošle godine izvele udar preciznim oružjem na hotel u Donjecku, gde je u toku bio sastanak na kojem je učestvovao i Rogozin, podsećaju RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading