ZA NJU JE RAT ZANIMLJIVO PROFESIONALNO ISKUSTVO! Novogodišnja čestitka nemačke ministarke odbrane izazvala skandal u zemlji! (VIDEO)

Autor:

Svet

03.01.2023

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat besni usred Evrope. Iz ovoga smo stekli mnogo posebnih utisaka. Bilo je i mnogo susreta sa zanimljivim i sjajnim ljudima, rekla je Lambreht.

ZA NJU JE RAT ZANIMLJIVO PROFESIONALNO ISKUSTVO! Novogodišnja čestitka nemačke ministarke odbrane izazvala skandal u zemlji! (VIDEO)

Foto: Printskrin/instagram/

Sa zvucima petardi i vatrometima u pozadini, novogodišnja čestitka nemačke ministarke odbrane Kristine Lambreht, snimljena na ulici u Berlinu, izazvala je salvu kritika u nemačkim medijima.

 

 

Na udaru se našao i ambijent u kojem je jednominutna poruka snimljena, ali i sam njen sadržaj.

Kritičari podsećaju da je u novogodišnjoj noći na ulicama Berlina zbog petardi i vatrometa nastao pravi haos u kojem je privedeno 100 osoba, a 18 vatrogasaca povređeno. I u samoj video-poruci ministarke Lambreht njen govor se na momente jedva čuje od pucnjeva novogodišnje pirotehnike.

Ministarkine reči, međutim, mnogo više od nesrećno izabranog mizanscena, naišle su na oštru osudu.

- Rat besni usred Evrope. Iz ovoga smo stekli mnogo posebnih utisaka. Bilo je i mnogo susreta sa zanimljivim i sjajnim ljudima - rekla je Lambreht.

Ministarkino novogodišnje obraćanje promašilo je ton i učinilo da rat zvuči kao interesantno profesionalno iskustvo, piše nemački "Tagesšpigl".

U izjavi za ovaj nemački medij poslanik u Bundestagu iz redova Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Roderih Kizeveter ocenio je snimak kao neprikladan za nekoga ko je nosilac vlasti u sektoru odbrane i dodao da se time jača nepoverenje u Nemačku na međunarodnom planu.

Još oštriji je bio političar iz iste stranke Serap Giler koji je pozvao kancelara Olafa Šolca da smeni Lambrehtovu. On je na svom Tviter nalogu napisao da "svaki dodatni minut koji ministarka provede na tom mestu dodatno šteti ugledu zemlje".

Portparolka savezne vlade nije želela da komentariše video Lambrehtove koju je u decembarskom intervjuu za "Zidojče cajtung" kancelar Šolc opisao kao prvorazrednu ministarku odbrane, uprkos i ranijim kritikama na njen račun.

Iz pres-službe nemačkog Ministarstva odbrane novinarima je u vezi sa novogodišnjom porukom Lambrehtove, rečeno da se radi o video-snimku koji je snimljen privatno i bez zvaničnih resursa.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading