ŠOKANTNO! OVAKVU POTERU NEMAČKA POLICIJA NE PAMTI: Nisu mogli da zaustave vozača, jurili ga 15 minuta po auto-putu, a onda shvatili - da je čovek ZASPAO!

Autor:

Svet

03.01.2023

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački saobraćajci kažu da su pokušali da zaustave vozilo radi provere, ali nije stalo dobrih 15 minuta

ŠOKANTNO! OVAKVU POTERU NEMAČKA POLICIJA NE PAMTI: Nisu mogli da zaustave vozača, jurili ga 15 minuta po auto-putu, a onda shvatili - da je čovek ZASPAO!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Saobraćajci u Bavarskoj nedavno su imali problema sa Teslom  nakon što su pokušali da ga zaustave u okviru rutinske provere, ali je došlo do potere pošto se vozilo nije zaustavilo nakon signaliziranja.

Nemački vozač je navodno odlučio da dremne za volanom dok je putovao autoputem. Policija kaže da je vozač uključio funkciju "autopilot" na svom Tesli, zavalio se u sedište i zaspao dok je krstario A70 u blizini bavarskog grada Bamberga, piše Skaj njuz.

Saobraćajci kažu da su pokušali da zaustave vozilo radi provere, ali nije stalo dobrih 15 minuta. U saopštenju bavarske policije navodi se:

- Očigledno je da je vozilo držalo istu udaljenost od patrolnog automobila od raskrsnice Viret-Trunštad do raskrsnice Bamberg-Hafen brzinom od 110 kilometara na sat. Pronašli smo vozača - zavaljen u sedištu zatvorenih očiju i skinutih ruku sa volana.

- Zato sumnjamo da je prepustio komande autopilotu i zaspao.

Posle oko 15 minuta, muškarac se konačno probudio i sledio uputstva policije. Policija kaže da je pronašla i teg za volan – uređaj koji se koristi za simulaciju težine ruku na volanu. Bio je sakriven u prostoru za noge pozadi.

Policija je saopštila da je pokrenula istragu o krivičnom delu ugrožavanja saobraćaja na putevima. Čovek je bio primoran da preda vozačku dozvolu dok se ne pojavi na sudu.

Vozači putničkih automobila u Nemačkoj ne mogu legalno da koriste funkcije potpuno autonomne vožnje i moraju da imaju kontrolu nad svojim vozilima u svakom trenutku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading