BAJDEN FORMIRA SAVEZ ZA BORBU PROTIV PUTINA: NATO povećava proizvodnju oružja, okuplja se najšira moguća koalicija saveznika

Autor:

Svet

02.01.2023

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U trenutku ozbiljnih globalnih izazova Bajden se odlučio na ovaj korak.

BAJDEN FORMIRA SAVEZ ZA BORBU PROTIV PUTINA: NATO povećava proizvodnju oružja, okuplja se najšira moguća koalicija saveznika

Foto: Tanjug/AP/pixabay.com

Američki predsednik Džozef Bajden najavio je formiranje koalicije saveznika za reagovanje na globalne izazove, uključujući rat Rusije protiv Ukrajine.

 

"U trenutku ozbiljnih globalnih izazova – od globalne inflacije, klimatske krize do brutalnog rata Rusije protiv Ukrajine – okupljamo najširu moguću koaliciju partnera da bismo postigli rezultate", objavljeno je na Tviteru Stejt departmenta.

U međuvremenu, NATO će povećati proizvodnju oružja.

"Za artiljeriju nam je potrebna ogromna količina municije, potrebni su nam rezervni delovi. Moramo da povećamo proizvodnju i to je ono što saveznici rade", rekao je ranije generalni sekretar Jens Stoltenberg u intervju za Bi-Bi-Si.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading