NATO ĆE NATERATI ZELENSKOG NA MIR SA RUSIJOM?! Šokantna analiza CNN: Zapad gubi strpljenje zbog isporuka oružja!

Autor:

Svet

02.01.2023

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO bi mogao da izgubi strpljenje sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i Kijev natera na mirovni sporazum sa Moskvom, ocenjuje urednik CNN Nik Pejton Volš.

NATO ĆE NATERATI ZELENSKOG NA MIR SA RUSIJOM?! Šokantna analiza CNN: Zapad gubi strpljenje zbog isporuka oružja!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP, Pixabay.com

Američki Si-En-En analizirao je situaciju u Ukrajini i jedinstvo Zapada u podršci Kijevu i došao do zaključka da bi Severnoatlantski savez (NATO) mogao da izgubi živce zbog iskoruka oružja ukrajinskoj strani i natera Vladimira Zelenskog da sklopi mir sa Moskvom.

- NATO bi mogao da izgubi strpljenje zbog isporuka oružja, i da izabere ekonomsku korist u odnosu na dugoročnu bezbednost, i založi se za mir koji bi bio nepovoljan za Kijev - ocenio je Volš.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, SAD i njeni saveznici su Oružanim snagama Ukrajine isporučili vojnu opremu vrednu milijarde dolara.

Moskva je više puta napomenula da Zapad nastoji da produži sukob slanjem oružja Kijevu.

Kako su istakli u Ministarstvu odbrane, skladišta sa stranom municijom postaće legitimne mete Vazdušno- kosmičkih snaga u susednoj republici.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov je takođe podsetio da "pumpanje" Ukrajine municijom sa Zapada ne doprinosi pregovaračkom procesu i da će imati negativan efekat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading