ISTRAŽUJE SE ODAKLE JE DOŠLA: Ovo su delovi rakete koja je pala na teritoriju Belorusije (FOTO)

Autor:

Svet

29.12.2022

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije rakete koja je navodno pala na teritoriju Belorusije. Nije moguće nezavisno potvrditi autentičnost fotografija.

ISTRAŽUJE SE ODAKLE JE DOŠLA: Ovo su delovi rakete koja je pala na teritoriju Belorusije (FOTO)

Foto: Printscreen YT

Beloruska agencija Belta prenosi da je u pitanju ukrajinska raketa ispanjena sa sistema S-300, ali vlasti iz Kijeva još uvek nisu komentarisali ove navode i ne postoje zvanična potvrda da je raketa došla iz Ukrajine.

Raketa je pala u regionu Brest.

Beloruska novinarka Hana Liubakova je na Tviteru objavila fotografiju delova rakete i da za sada nema potvrde o žrtvama, prenosi Gardijan.

Ruska agencija TASS takođe piše da se radi o ukrajinskoj raketi.

Belta prenosi da ministarstvo odbrane u Minsku istražuje da li je beloruski protivvazdušni sistem odbrane oborio raketu ili se radi o slučajnosti, kao što se u novembru desilo u Poljskoj.

 

 

Istražuje se odakle je raketa došla.

Kako navodi agencija u izveštaju, između 10 i 11 časova po lokalnom vremenu zabeležen je pad ukrajinske rakete sistema S-300 na teritoriji Belorusije.

 

 

Kako se navodi, o incidentu je odmah obavešten predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, a prema njegovom nalogu, tim zaposlenih u Istražnom komitetu i Ministarstvu odbrane radi na utvrđivanju uzroka pada rakete.

Na licu mesta rade stručnjaci Istražnog komiteta, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane. Nema informacija o eventualnim žrtvama ili šteti, navodi beloruska agencija.

 

 

Rakete S-300 su iz sovjetske ere i koriste ih i Ukrajina i Rusija.

Da podsetimo, raketa ispaljena sa sistema S-300, koja je u novembru pala u Poljskoj i ubila dvoje ljudi, izazvala je debatu oko toga da li je došla iz Rusije ili Ukrajine.

Na kraju je zaključeno da se radi o nesrećnom slučaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading