LAVROV IZNEO USLOVE RUSIJE ZA KRAJ RATA: Ispunite ih za svoje dobro

Autor:

Svet

27.12.2022

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predlozi Moskve za rešavanje problema u Ukrajini dobro su poznati Kijevu, a Ukrajina će ih ili ispuniti za svoje dobro ili će o tome odlučiti ruska vojska, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za agenciju Tass.

LAVROV IZNEO USLOVE RUSIJE ZA KRAJ RATA: Ispunite ih za svoje dobro

Foto: printscreen

- Naši predlozi za demilitarizaciju i denacifikaciju teritorija pod kontrolom režima, uklanjanje pretnji bezbednosti Rusije koje od tamo dolaze, uključujući naše nove teritorije, dobro su poznati neprijatelju. Smisao je jednostavan. Ispunite ih za svoje dobro. Inače će o pitanju odlučiti ruska vojska - citirala je državna novinska agencija Lavrova.

Službena Moskva svoju invaziju na Ukrajinu naziva "specijalnom vojnom operacijom" za "demilitarizaciju" i "denacifikaciju" svog komšije. Kijev i njegovi zapadni saveznici to nazivaju agresijom u imperijalnom stilu sa ciljem otimanja zemlje, podseća Rojters, a prenosi Index.

"Loptica je u dvorištu režima"

U septembru je Moskva, nakon održavanja referenduma koje su Kijev i njegovi saveznici odbacili kao lažne i nezakonite, objavila aneksiju četiri ukrajinske pokrajine - Donjeck, Lugansk, Zaporožje i Herson.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u nedelju da je Rusija spremna pregovarati sa svim stranama uključenima u rat u Ukrajini, ali da su Kijev i njegovi zapadni partneri odbili pregovore.

I Kijev i Vašington ocenjuju da Rusija ne želi pregovore, pri čemu Moskva ne odgovara na ukrajinske uslove, koji uključuju i potpuno povlačenje ruskih trupa iz Ukrajine, uključujući i Krim, koji je okupiran 2014. godine.

Lavrov je za Tass rekao da je, kada je reč o tome koliko će sukob trajati, "loptica u dvorištu režima, a iza njega stoji Vašington".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading