ČAK 15 SATI ČEKAO HITNU POMOĆ, NA KRAJU NAĐEN MRTAV! Svi u šoku zbog smrti tinejdžera (19), porodica traži odgovore!

Autor:

Svet

24.12.2022

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi skrhane porodice tinejdžera, koji je pronađen mrtav nakon što ekipe Hitne pomoći nisu reagovale na poziv koji im je upućen, kažu da su "slomljeni", kao i da "zahtevaju odgovore".

ČAK 15 SATI ČEKAO HITNU POMOĆ, NA KRAJU NAĐEN MRTAV! Svi u šoku zbog smrti tinejdžera (19), porodica traži odgovore!

Foto: YouTube/Facebook/Printscreen

Bredli Holder (19) iz Engleske pronađen je mrtav u ponedeljak na imanju u mestu Stouk-on-Trent.

 

 

Naime, on je pozvao pomoć u 18.12 časova prethodne noći, ali Hitna pomoć Zapadnog Midlenda bila je prezauzeta da bi odgovorila, preneo je Stoke-on-Trent Live.

Drugi poziv 999, od nekoga u kući, upućen je u ponedeljak u 9.04 časova ujutru, a nekoliko minuta kasnije Bred je proglašen mrtvim na mestu događaja.

Smrt tinejdžera se tretira kao "neobjašnjiva", saopštila je policija Stafordšira, prenosi Mirror.

- Slomljeni smo. Bio je jedan od najfinijih mladića koje ste ikada mogli upoznati - rekao je jedan od njegovih bližnjih.

- Bio je jednostavno divan, ljubazan momak. Slomljeno nam je srce - rekli su njegovi bližnji.

Služba Hitne pomoći rekla je da se NHS "svim silama trude da rade na bržem reagovanju i spasavanju što više života“.

- U vreme prvog poziva, u nedelju u 18.12 časova, bili su veliki zastoji sa primopredajama i bilo je 78 drugih poziva iste kategorije koji su čekali na slanje ekipa u okrugu - rekao je portparol službe Hitne pomoći.

- Nažalost, to je značilo da u to vreme nismo bili u mogućnosti da pošaljemo vozilo Hitne pomoći Bredliju Holderu - dodao je on.

On je potom dodao da su se na drugi poziv odmah odazvali, s obzirom da je tretiran kao kategorija 1, ali da su nažalost na licu mesta ustanovili da je Holder preminuo.

- Još jedan poziv, u 9.04 u ponedeljak, tretirao se kao kategorija 1, a prva kola Hitne pomoći stigla su šest minuta kasnije. Ukupno su na lice mesta izašla dva vozila Hitne pomoći i jedan bolničar. Po dolasku je potvrđeno da je Holder bio mrtav na licu mesta -  navode iz Hitne.

- Služba Hitne pomoći se oslanja na to da svaki deo zdravstvenog i socijalnog sistema radi zajedno kako bi naša vozila Hitne pomoći mogla brzo da stignu do pacijenata u zajednici. Nažalost, pritisci koje vidimo u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti dovode do dugih kašnjenja primopredaje u bolnicama, jer su naše ekipe prepuštene brizi o pacijentima kojima je potrebno da budu primljeni u bolnicu, a ne samo da odgovaraju na dolazeće poziv. Rezultat toga je da naše ekipe kasne sa dolaskom do pacijenata.

- Neverovatno naporno radimo sa svim našim partnerima iz NHS-a i socijalne zaštite kako bismo umanjili i sprečili ova kašnjenja, tražeći nove načine da na bezbedan način, a velikom brzinom predamo pacijente kako bi naše ekipe mogle brže da reaguju i spasu više života - rekli su iz Hitne pomoći.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading