ITALIJANSKA KUHINJA NEPRIKOSNOVENA: Rang lista najboljih na svetu za 2022. - pogledajte gde smo mi, a gde komšije! Jedno japansko jelo je neprevaziđeno (FOTO)

Autor:

Svet

24.12.2022

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte ko je najbolji na svetu među kuhinjama u svetu i kome se najviše veruje, ali obratite pažnju i na najbolja jela.

ITALIJANSKA KUHINJA NEPRIKOSNOVENA: Rang lista najboljih na svetu za 2022. - pogledajte gde smo mi, a gde komšije! Jedno japansko jelo je neprevaziđeno (FOTO)

Foto: pixabay.com

Restoran

Sajt "Tasteatlas.com" i ove godine je sastavio liste najboljih restorana na svetu, najboljih kuhinja, kao i naomiljenijih jela.

Najbolji restorani su izdvojeni po državama, te ukoliko negde putujete na ovom sajtu možete potražiti lokacije koje će zadovoljiti sve vaše ukuse.

Kao i do sada, kao najbolja kuhinja na svetu izdvojena je italijanska. Za njom su odmah grčka i španska. u prvih deset našle su se još japanska, indijska, meksička, turska, američka, francuska i peruanska.

Srpska kuhinja našla se na 25. mestu među najboljima na svetu.

A ono što je interesantno je činjenica da su nas komšije pretekle, te su Hrvati na 17. mestu.

Neslavna poslednja tri mesta među najboljih 50 su zauzele kuhinje Tunisa, Urugvaja i Slovačke.

 

 

Kao omiljeno jelo i najbolje na svetu, renomirani sajt "Tasteatlas.com" navodi japanski kare, a zatim brazilski pikanju, opdnosno specijalni odrezak. 

 

 

Treće mesto po ukusu gastronoma su zauzele portugalske "školjke a Bulhao Pato".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading