ŠTA ISKANDER I RUSKI PVO RADE U BELORUSIJI? Oglasila se Moskva

Autor:

Svet

24.12.2022

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski PVO sistemi i rakete Iskander povećaće efikasnost protivvazdušne odbrane Savezne države, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Galuzin.

ŠTA ISKANDER I RUSKI PVO RADE U BELORUSIJI? Oglasila se Moskva

Foto: YouTube/Printscreen

Prema rečima Galuzina, Rusija i Belorusija aktivno rade na zaštiti zapadnih granica Savezne države i obe modernizuju infrastrukutru na granici.

On je, takođe, rekao da nije korektno govoriti o tome da će zajedničke snage Rusije i Belorusije biti angažovane u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

- Zadatak zajedničke rusko-beloruske grupe jedinica je da pruže otpor potencijalnom protivniku u slučaju upada na teritoriju Belorusije - rekao je zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije, prenosi Sputnjik.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Iskander

 

Galuzin je dodao i da to što Rusija obučava posade beloruskih aviona, preuređenih za primenu specijalne municije predstavlja simetričan odgovor na neprijateljske poteze NATO.

- Tokom radne posete predsednika Rusije Vladimira Putina Minsku 19. decembra saopštena je odluka o obuci posada borbenih aviona, preuređenih za moguću primenu specijalne municije - rekao je Galuzin i naveo da se SAD analogne stvari rade već godinama sa saveznicima u NATO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading