ZMIJA NA SLOBODI! SERIJSKI UBICA PUŠTEN IZ ZATVORA: Ubio više od 20 ljudi, harao i Balkanom - evo zašto više neće biti iza rešetaka (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

23.12.2022

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serijski ubica poznat pod nadimkom Zmija je izašao na slobodu, a evo zašto je sud u Nepalu doneo takvu odluku.

ZMIJA NA SLOBODI! SERIJSKI UBICA PUŠTEN IZ ZATVORA: Ubio više od 20 ljudi, harao i Balkanom - evo zašto više neće biti iza rešetaka (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Niranjan Shrestha

Serijski ubica Čarls Sobhraj

Čarls Sobhraj, osuđeni ubica koji je odgovoran za brojne smrti 1970-ih i 1980-ih, između ostalog i na području Balkana, pušten je iz zatvora u Nepalu u kojem je proveo gotovo dve decenije.

Sobhraja je iz Centralnog zatvora u Katmanduu izvela na slobodu svita policijskih automobila nešto posle podneva.

Na Tajlandu nazvan "ubica u bikiniju" i "Zmija" zbog izbegavanja policije i maskiranja, francuski državljanin (78) osumnjičen je da je ubio više od 20 zapadnjačkih bekpekera na "hipi stazi" kroz Aziju.

Sobhraj je po izlasku iz zatvora nosio plavu jaknu, a na glavi je imao vunenu kapu. On je u pratnji sedam policajaca u pancirima prevezen na sigurno, a očekuje se da će biti prebačen u Francusku.

Podsetimo, Vrhovni sud Nepala je u sredu naložio njegovo puštanje iz zatvora zbog dobrog ponašanja i činjenice da ima 78 godina. Sobhraj je još juče trebalo da se nađe na slobi, ali su lekarski pregledi odložili njegov izlazak iz zatvora.

Kako je ranije pisano, Sobhraj je optužen za krivična dela u Francuskoj, Grčkoj, Turskoj, Iranu, Avganistanu, Pakistanu, Nepalu, Indiji, Tajlandu i Maleziji.

Foto: Tanjug/AP Photo/Niranjan Shrestha

Čarls Sobhraj pušten na slobodu

Čarlsu Sobhraju, koji je 19 godina proveo u zatvoru zbog ubistva dvojice turista u Katmanduu 1975. godine, naređeno je da se vrati u Francusku u roku od 15 dana.

Sobhraj je bio povezan sa nizom drugih ubistava turista 1970-ih i proveo je 20 godina u zatvoru u Indiji.

Ozloglašeni ubica služio je dve doživotne kazne, svakih 20 godina, u glavnom gradu Nepala zbog ubistva Amerikanke Koni Džo Bronzič i njenog prijatelja iz Kanade, Lorena Kerijera.

Osuđen je u dva odvojena suđenja - poslednji put 2014. godine, kada je osuđen na 20 godina zatvora visoke bezbednosti zbog ubistva Karijera.

Ali Vrhovni sud Nepala naložio je Sobhraja puštanje na slobodu u sredu nakon što je njegov pravni tim uspešno podneo peticiju tvrdeći da mu treba dati ustupak na zatvorsku kaznu zbog njegovih godina, 78 godina i dobrog ponašanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading