PUTIN ZAPRETIO STRAŠNIM SARMATOM: Predsednik Rusije članicama NATO uputio VEOMA VAŽNE PORUKE

Autor:

Svet

21.12.2022

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interkontinentalne balističke rakete "Sarmat" će u bliskoj budućnosti biti stavljene na borbeno dežurstvo, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

PUTIN ZAPRETIO STRAŠNIM SARMATOM: Predsednik Rusije članicama NATO uputio VEOMA VAŽNE PORUKE

Foto: Youtube, Tanjug/AP

- Ove godine nivo savremenog naoružanja u strateškim nuklearnim snagama je premašio 91 odsto. Nastavlja se opremljenost pukova strateških raketnih snaga savremenim raketnim sistemom sa hipersoničnom bojevom glavom Avangard. U bliskoj budućnosti interkontinentalne balističke rakete Sarmat će prvi put biti stavljene na borbeno dežurstvo - rekao je Putin na sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije, prenose Ria Novosti.

Sastanak je počeo minutom ćutanja u čast pripadnika Ministarstva odbrane i vojske koji su poginuli tokom specijalne operacije u Ukrajini.

Rusija će održati borbenu gotovost i unaprediti nuklearnu trijadu, to je glavna garancija suvereniteta Ruske Federacije, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

- Nastavićemo da održavamo borbenu gotovost i unapređujemo borbenu gotovost nuklearne trijade. Ovo je glavna garancija očuvanja našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta, strateškog pariteta i ukupnog odnosa snaga u svetu - rekao je Putin na sastanku sednica kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije.

Predsednik Rusije je rekao da će vojska nastaviti da jača svoje potencijale, i uporedio je ruske vojnike danas sa herojima iz prošlosti.

- Dobro su nam poznate sve informacije o snagama NATO i sredstvima koja primenjuju. Naoružanje NATO mora da bude analizirano i to treba da bude iskorišćeno za jačanje Oružanih snaga Rusije, kao i veliko iskustvo koje su stekle jedinice - dodao je on, piše Kurir.

On je dodao da će ratni brod "Admiral Gorškov" sa najnovijim raketama "cirkon" stupiti na borbeno dežurstvo u januaru, i istakao je važnost razvoja i korišćenja bespilotnih letelica.

Ruski predsednik je rekao i da je delimična mobilizacija otkrila određene probleme, i da se mora usavršiti sistem vojnih odseka i komande u Rusiji.

Putin je skrenuo je pažnju Ministarstvu odbrane da nema ograničenja u finansiranju vojske, i da zemlja obezbeđuje sve što je potrebno vojsci.

- Želim da skrenem pažnju ministru odbrane, načelniku Generalštaba, svim komandantima koji su ovde predstavljeni, nemamo ograničenja u finansiranju. Država, vlada daju sve što vojska traži. Sve. Nadamo se da će odgovor biti pravilno formulisan i da će se postići odgovarajući rezultati - rekao je predsednik govoreći na sednici odbora.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading