MAJKA VIDELA ČUDAN ZNAK NA AUTOMOBILU: Sledila se kad je saznala da se radi o šifrovanoj komunikaciji (FOTO)

Autor:

Svet

19.12.2022

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna majka više puta je primetila "čudne" oznake na prozorima svog automobila, te je izdala hitno upozorenje svim kolegama vozačima.

MAJKA VIDELA ČUDAN ZNAK NA AUTOMOBILU: Sledila se kad je saznala da se radi o šifrovanoj komunikaciji (FOTO)

Foto: pixabay.com

Naime, Laura Morgan iz Volasija, Merzisajda na severu Engleske, prvobitno je primetila rukom ispisane oznake "X" na svom vozilu pre dva meseca - i pretpostavila je da su njena deca u početku krivci.

Stvari su dobile još zlokobniji obrt kada je dalje istraživala i shvatila da se sumnjivi tragovi pojavljuju samo noću - što je dodatno podstaklo njenu zabrinutost. Lora je podelila slike bizarnih krstova iscrtanih na prozoru njenog automobila, koji parkira ispred svoje kuće, u pokušaju da pomogne drugim vozačima, prenosi Liverpool Echo.

 

 

Mama je primetila više krstova ugraviranih na prozoru njenog automobila

Mama je rekla za Eho da joj je trebalo skoro dva meseca da uopšte shvati šta se dešava i da je u početku mislila da su deca, ali to se dešavalo između 22 sata i 6 sati ujutru.

Neki ljudi veruju da su jezivi znaci znak koji lopovi i provalnici koriste da tajno komuniciraju jedni sa drugima - signalizirajući koga da ciljaju.

Neobične oznake su nazvane "Da Pinči kod" zahvaljujući njihovoj povezanosti sa kriminalnim aktivnostima.

Ranije ove godine mediji su izveštavali o tome da kriminalci često koriste skrivene kodove kao što je "X" da identifikuju potencijalnu imovinu za pljačku.

Na primer, "X" znači da je dom "dobra meta", dok krug sa "X" kroz njega znači da možda ne postoji ništa vredno krađe.

Iz organizacije zaštite stanovništva koja deli savete i informacije o zaštiti domova širom Ujedinjenog Kraljevstva ranije je rečeno da "imaju mnoštv informacija i znanja o provalama"

- Proveli smo mnogo sati razgovarajući sa izbezumljenim žrtvama, obilazeći mesta zločina i suočavajući se sa provalnicima. Zapravo smo videli i iskusili da ove simbole koriste kriminalci. Ovo ne znači da je ovo uobičajena praksa među grupama lopova, jer većina provalnika radi sama. Ne želimo da plašimo i možemo poverljivo reći da je upotreba ovih simbola veoma retka - dodaju iz te organizacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading