(VIDEO) NEVIĐENI SKANDAL: Zemanovi ljudi TUKLI NOVINARE nakon pobede!

Autor: Republika

Svet

28.01.2018

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Češka policija pokrenula je istragu nakon što su redari i pristalice češkog predsednika Miloša Zemana u izbornom štabu napali novinare.

RepublikaFoto: twitter.com/pavlina_kosova
Zemanov pristalica tukao reportera

Oni su u subotu uveče pesnicama napali akreditovane novinare, oborili i oštetili kameru češke privatne televizije TV Nova i prostački izvređali i novinarke.

Napad Zemanovih redara na novinare odigrao se u Hotelu TOP u Pragu, gde se u izbornom štabu slavila pobeda predsednika Zemana u drugom krugu predsedničkih izbora u petak i subotu, kada je Zeman već otišao.

Novinari su hteli da snime dolazak Hitne pomoći po jednog Zemanovog gosta u štabu kome je pozlilo ili se srušio mrtav pijan sa flašom piva u ruci. 

Na to su reagovali redari Zemanovog štaba. Počeli su da teraju i guraju novinare da zatvore taj deo sale, jedan od redara je oborio na zemlju TV kameru, a u pomoć im je došao i jedan od Zemanovih gostiju sa istom žutom novinarskom propusnicom i napao pesnicama jednog od novinara koji je objašnjavao da samo rade svoj posao.

 

Guranje i vulgarno vređanje nisu izbegle ni prisutne novinarke.

Zemanov portparol Jirži Ovčaček prvo je portalu Aktualne.cz rekao da ga to uopšte ne interesuje, ali kada su snimci napada na novinare preplavili internet kazao je Češkom radiju da napadači nisu iz državnog obezbeđenja predsednika Zemana, kao i da je pokušao da pozove novinare koji su napadnuti na kafu u znak izvinjenja.

- Sigurno ne kažem da za to odgovornost snosi predsednik Zeman - kazao je Ovčaček.

Predsednik Zeman je prethodno iskoristio konferenciju za novinare nakon objavljene pobede da izvređa novinare, kada je reporteru češkog javnog TV servisa kazao da ima glas kao mutant, listu Lidove novine poručio da ga je davno uverio da su novinari budale i istakao da su novinari manje inteligentni od običnog građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading