BERLUSKONI PREUZEO KONTROLU NAD NEMAČKIM TV GIGANTOM: Premijer Bavarske oštro reagovao na promenu u medijskom nebu - ovo je katastrofa!

Autor:

Svet

18.12.2022

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

ProZibenSat1 sada pripada kompaniji u vlasništvu porodice bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

BERLUSKONI PREUZEO KONTROLU NAD NEMAČKIM TV GIGANTOM: Premijer Bavarske oštro reagovao na promenu u medijskom nebu - ovo je katastrofa!

Foto: Tanjug/AP

Medijski holding porodice bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija "MFE" preuzeo je kontrolu nad nemačkom televizijskom grupom "ProZibenSat1".

"MFE" je prijavila nemačkoj agenciji za borbu protiv monopola preuzimanje kontrole, ali ta ustanova to još nije objavila, dok je austrijska agencija potvrdila dobijanje odgovarajuće prijave, tvrdi sajt "DE24live".

Prema austrijskoj agenciji kompanija "MFE - Media For Europe NV", sa sedištem u Holandiji, gde je evropsko sedište Berluskonijevog holdinga, prijavila je da je faktički stekla kontrolu nad "ProZibenSat1 Media DE Deutschland".

Zeder: Katastrofa za Nemačku

Još pre nekoliko nedelja premijer Bavarske Markus Zeder rekao je da bi preuzimanje kontrole Berluskonijeve firme nad nemačkom grupacijom, koja je najveća privatna televizijska grupacija u zemlji, bila katastrofalna po Nemačku i da mora biti sprečena svim pravnim sredstvima.

"MFE", na drugoj strani, do pre par dana je tvrdila da trenutno ne planira preuzimanje "ProZibenSat1".

Do sada je Berluskoni držao oko 30 odsto u nemačkoj grupaciji, koja okuplja desetine televizija kao što su Pro7, Sat1, Kabel1, i ogroman broj striming operatera.

Bilo je glasina da je "MFE" nezadovoljna rukovodstvom nemačke grupacije i da kupuje deonice, te je verovatno otkupila potrebnih 50 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading