DOK EVA KAILI NEGIRA, NJEN SUPRUG PRIZNAJE AFERU KATARGEJT: Đorđi učestvovao u lancu korupcije!

Autor:

Svet

16.12.2022

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suprug Eve Kaili priznao umešanost u aferu "Katargejt" belgijskim istražiteljima.

DOK EVA KAILI NEGIRA, NJEN SUPRUG PRIZNAJE AFERU KATARGEJT: Đorđi učestvovao u lancu korupcije!

Foto: commons.wikimedia.org/euranet_plus

Eva KAili

Suprug uhapšene potpredsednice Evropskog parlamenta Eve Kaili, Frančesko Đorđi, koji je umešan u aferu "Katargejt" priznao je da je učestvovao u skandalu vezanom za korupciju, preneli su italijanski mediji, za razliku od Eve koja je negirala umešanost u ovaj skandal.

- Eva Kaili izjavljuje da je nevina i da nema nikakve veze sa podmićivanjem od Katara -  rekao je njen advokat Mihalis Dimitrakopulos za grčku nakon njenog hapšenja.

Kako prenosi portal Il Fato Kuotidijano, Đorđi, koji je inače vlasnik dve nevladine organizacije, ovo priznanje je izneo belgijskim istražiteljima.

On je priznao da je upravlјao gotovinom koja je dolazila iz Maroka i Katara, a raspoređena je između predstavnika Evropskog parlamenta, parlamentarnih pomoćnika i drugih ličnosti sposobnih da utiču na njihovo glasanje i ponašanje unutar briselskih institucija.

Đorđi se istovremeno izvinio zbog toga što je ilegalno postupao i zatražio da iz pritvora bude oslobođena njegova supruga kako bi bila sa njihovom malom ćerkom.

Među uhapšenima zbog korupcije su pored jedne od potpredsednica Evropskog parlamenta, Grkinje Eve Kaili i njenog supruga, još i bivši socijaldemokratski poslanik u EP, Pjer Antonio Panzeri i druge ličnosti.

Podsetimo, tužioci su izvršili niz pretresa tokom nekoliko dana i rekli da je novac u vrednosti od oko 600.000 evra pronađen u kući jednog osumnjičenog, 150.000 evra u stanu Eve Kaili i 750.000 evra u koferu u hotelskoj sobi u Briselu.

Belgijska policija objavila je u utorak fotografiju na kojoj se vide gomile novčanica u apoenima od 200, 50, 20 i 10 evra.

Izvori kažu da je 150.000 evra pronađeno u stanu gospođe Kaili. Upitan da li je to tačno, njen advokat je rekao:

Nemam pojma da li je pronađen novac niti koliko je pronađeno.

Osumnjičeni koje je uhapsila belgijska policija optuženi su za "učešće u kriminalnoj organizaciji, pranje novca i korupciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading