MASK SUSPENDOVAO NALOGE NOVINARA CNN-A, VAŠINGTON POSTA, NJUJORK TAJMSA: Pravila važe za sve!

Autor:

Svet

16.12.2022

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takođe je suspendovao zvanični nalog društvene mreže Mastodon, koja se pojavila kao alternativa Tviteru otkako ju je Mask kupio.

MASK SUSPENDOVAO NALOGE NOVINARA CNN-A, VAŠINGTON POSTA, NJUJORK TAJMSA: Pravila važe za sve!

Foto: www.profimedia.rs

Ilon Mask

Tviter je sinoć suspendovao naloge nekoliko istaknutih novinara koji su nedavno pisali o njegovom novom vlasniku Ilonu Masku, a milijarder je odgovorio tvitom da pravila o zabrani objavljivanja ličnih podataka važe za sve, uključujući i novinare.

 

 

Suspendovani su nalozi reportera Tajmsa Rajana Meka, reportera Posta Dru Harvela, reportera CNN-a Donija O'Salivena i reportera Mashable-a Meta Bindera. Suspendovan je i nalog nezavisnog novinara Arona Rupara koji prati američku politiku. Portparol Njujork tajmsa rekao je da je suspenzija Tviter naloga jednog broja istaknutih novinara upitna i nesrećna i da nisu dobili nikakvo objašnjenje zašto se to dogodilo.

Nalog koji prati Maskov privatni avion takođe je suspendovan

CNN je rekao da su suspenzije zabrinjavajuće, ali ne i iznenađujuće, zatražio je objašnjenje i da će ponovo proceniti svoj odnos sa platformom na osnovu odgovora.

Tviter je takođe suspendovao nalog koji prati Maskov privatni avion u realnom vremenu koristeći podatke dostupne u javnom domenu. Mask je zapretio sudskim postupkom protiv operatera naloga zbog ugrožavanja porodice.

Takođe je suspendovao zvanični nalog društvene mreže Mastodon, koja se pojavila kao alternativa Tviteru otkako ju je Mask kupio.

Mask je obećao "apsolutnu slobodu govora" nakon kupovine Tvitera

Suspenzije su usledile nakon što je Musk više puta obećao da će podržati apsolutnu slobodu govora na platformi koju je kupio za 44 milijarde dolara u oktobru. Vratio je nalog bivšeg predsednika Donalda Trampa, koji je suspendovan sa Tvitera zbog svojih akcija u vezi sa opsadom američkog Kapitola.

Nakon otpuštanja hiljada zaposlenih nakon Muskovog preuzimanja, Tviter radi sa značajno smanjenim brojem zaposlenih. Sada se u velikoj meri oslanja na automatizaciju moderiranja sadržaja, ukidanje određenih ručnih pregleda i favorizovanje ograničenja distribucije u odnosu na potpuno uklanjanje određenog govora, rekla je za Rojters novi šef poverenja i bezbednosti Ela Irvin ovog meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading