SKANDAL TRESE EVROPSKU UNIJU! Deset kancelarija Evropskog parlamenta zatvoreno zbog istrage o podmićivanju

Autor:

Svet

14.12.2022

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgijske vlasti su prošle nedelje izvršile nekoliko hapšenja i pretresa u Briselu u vezi sa istragom o optužbama za korupciju u Evropskom parlamentu.

SKANDAL TRESE EVROPSKU UNIJU! Deset kancelarija Evropskog parlamenta zatvoreno zbog istrage o podmićivanju

Foto: youtube.com/printscreen

evropska komisija

Bezbednosne službe Evropskog parlamenta zapečatile su deset kancelarija članova EP, a zatvorena je i kancelarija pomoćnika italijanskog člana EP Pjetra Bartola, prenosi "Sputnjik Njuz".

List dodaje da je potpredsednik Evropske komisije Margaritis Shinas kategorički negirao bilo kakvu povezanost sa korupcionim skandalom u svojoj prvoj izjavi za javnost nakon početka skandala.

Belgijski mediji su u utorak izvestili da je policija tokom istrage o mogućim korupcijskim zločinima u Evropskom parlamentu pronašla više od 1,5 miliona evra (1,59 miliona dolara) u gotovini u kući bivšeg italijanskog člana EP Pjera Antonija Pancerija i u kući Eve Kaili, kojoj je istog dana oduzeta uloga potpredsednice EU.

Dana 9. decembra, Kaili i njen partner su privedeni, a njihovo prebivalište je pretreseno.

Belgijske vlasti su prošle nedelje izvršile nekoliko hapšenja i pretresa u Briselu u vezi sa istragom o optužbama za korupciju u Evropskom parlamentu u vezi sa održavanjem Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru i nedozvoljenim lobiranjem u korist zalivske monarhije.

Nakon skandala sa podmićivanjem, Kaili je odmah isključena iz svoje stranke, Grčkog Panhelenskog socijalističkog pokreta.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading